Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Adıyaman Yenipınar Camisi’nde restorasyon çalışmaları başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde zarar gören Adıyaman’ın tarihi yapılarından Yenipınar Camisi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarıyla yeniden ibadete açılacak.

ABONE OL
Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA)-

Adıyaman’ın tarihi ve manevi sembollerinden biri olan Yenipınar Camisi’nde restorasyon çalışmaları başladı. Adıyaman Valisi Osman Varol, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce hazırlanan proje kapsamında yürütülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Kentin kültürel mirasını koruma yönünde yapılan çalışmalara değinen Vali Varol, “Kadim şehrimizin tarihi ve manevi dokusunu yansıtan ibadethanelerimizi koruyarak ayağa kaldırmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

Restorasyon süreci tamamlandığında Yenipınar Camisi’nin hem tarihi kimliğiyle korunacağı hem de modern tekniklerle güçlendirilerek yeniden ibadete açılacağı bildirildi.

Diğer Haberler

  1. Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim
  2. Bordüre çarpan otomobil devrildi; kaza kamerada
  3. Tepebaşı Belediyesi yolsuzluk soruşturmasında gözaltı sayısı 25’e çıktı
  4. Manavgat Belediyesi'nde 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' davasında karar açıklandı
  5. Kendisine çarpan otomobil ile duvar arasında sıkışan Gökçe öldü
  6. Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 'inşaatlar durduruldu' tepkisi
  7. Yenikapı-Hacıosman metro hattında teknik arıza
  8. TBMM'deki taciz davasında 5 sanık hakkında 16'şar yıl 6'şar aya kadar hapis talebi
  9. Tarihi Kentler Birliği'ne 18 yeni üye
  10. Antalya Manavgat Belediyesi'ne yönelik 'yolsuzluk' davası sonuçlandı

© Copyright 2026

DHA