Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Adliyedeki suçlamalara ilişkin hakkında ev hapsi verilen avukat, itiraz sonrası tutuklandı

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adliyede rüşvet, irtikap ve zimmet iddiaları ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ev hapsi verilen avukat Rıdvan Şahin, başsavcılığın itiraz sonrası tutuklandı.

ABONE OL
Özkan AYDIN/IĞDIR, (DHA)-

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2025 yılı Mayıs ayında adliyede rüşvet, irtikap ve zimmet iddiaları ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında; aranması çıkan şüphelilerle irtibat kurdukları, adli dosyaları işlemsiz bırakarak zaman aşımı uygulatmaya çalıştıkları, infaz dosyaları üzerinde oynama yaparak haksız menfaat temin ettikleri tespit edilen, mahkeme kalemlerinde yazı işleri müdürü olarak görev yapan T.Ç. ve Ü.Y. isimli şüpheliler, 24 Mayıs'ta gözaltına alındıktan sonra 28 Mayıs'ta çıkarıldıkları adliyede tutuklandı.

SORUŞTURMA GENİŞLETİLDİ

Teknik ve fiziki takibin ardından elde edilen sesli ve görüntülü tespitler kapsamında; Iğdır Barosu'na kayıtlı bazı avukatların da şüphelilerle eylem birlikteliği içinde olabileceği değerlendirilince soruşturma genişletildi. Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde ve Adalet Bakanlığı'nın izniyle yürütülen rüşvet, irtikap ve nüfuz ticareti suçlarına ilişkin soruşturma çerçevesinde, avukatlar Gürkan Akgül ile Rıdvan Şahin eş zamanlı baskınlarla gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyallere mahkeme kararıyla el konuldu.

AVUKATLARDAN BİRİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Gürkan Akgül ile Rıdvan Şahin, adliyeye çıkarıldı. Gürkan Akgül 'İrtikap' suçundan tutuklanırken, Rıdvan Şahin hakkında konutu terk etmeme tedbiri uygulanmasına karar verildi. Başsavcılık, Rıdvan Şahin'e verilen ev hapsi uygulamasına itiraz etti. Nöbetçi mahkeme, Şahin hakkındaki kararı kaldırarak tutuklama hükmü verdi. Iğdır Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri tarafından yeniden gözaltına alınan Rıdvan Şahin, cezaevinde gönderildi. Şahin hakkında 'İrtikap' ve 'Rüşvet' iddiaları olduğu, bu suçlamalara ilişkin işlem yapıldığı öğrenildi.

Diğer Haberler

  1. Kuyumcu dükkanını soyan şüpheli adliyeye sevk edildi
  2. Silivri’de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli yakalandı
  3. Tüfeğini temizlerken kendini yaraladı
  4. MSB kaynakları: TSK, Barış Pınarı bölgesinden çekilmedi
  5. Arkadaşlarını elektrik süpürgesinin demiriyle dövüp, telefonunu gaspeden 2 kadına gözaltı
  6. Eski sevgilisiyle yazıştığı akranı ve onun arkadaşları tarafından dövülüp, bıçaklandı
  7. Çanakkale Boğazı fırtına nedeniyle çift yönlü trafiğe kapatıldı
  8. Eşi ile 2 kızını heyelan faciasında kaybeden anne, keşifte gözyaşı döktü: Hayatımı mahvettiler
  9. 17 yıl 7 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü, tatlıcıda yakalandı
  10. 3 bakanlıktan antimikrobiyal dirence karşı ulusal eylem planı

© Copyright 2026

DHA