Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Adnan Oktar'ın yeniden yargılandığı davada karar

Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 16 sanık hakkında istinafın bozma kararının ardından "nitelikli dolandırıcılık" ve "kara para aklama" suçları yönünden görülen davada karar çıktı. Mahkeme sanıkların beraatine karar verdi.

ABONE OL
Leyla YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)-

İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Adnan Oktar,16 sanık ile sanık avukatları katıldı. Bazı sanıklar ise duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Duruşmada savunma yapan Oktar, "Bize yapılan suçlamalar Ekrem İmamoğlu'nun olayından çok daha samimiyetsiz. Göreceksiniz itirafçı sayısı da artacak bize yapılanın aynısı yapılacak. Ekrem Bey'e yapılanlar, İngiliz derin devletin oyunu. Ben mehdilik iddiasında değilim. Türkiye’de yüzlerce mehdi adayı var. Bir gün çıkıp mehdilik ilan edeceğimi düşünüyorlar. Gerçek mehdiyi hapis etsen de güçlenir. Mehdi korkulacak bir şey değildir. Beni görevlendirirseniz İsrail ile Filistin'in arasını bulurum. Kadın cinayetlerini de durdururum. Birbirinden güzel nur gibi kadınlar her gün öldürülüyor. Türkiye de büyük bir sevgi sorunu var, bunu hükümet yapamaz. Dekolte giyen, dans eden ve neşeli insanların da Müslüman olabileceğini gösterdim. Kadınların bana olan sevgisi çok kıskanıldı" dedi.

13 SANIK BERAAT ETTİ

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Adnan Oktar'ında aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında sanıklara yüklenen fiillerin kanunda suç olarak tanımlanmadığı gerekçesiyle beraatine hükmetti.

Heyet 3 sanık hakkında ise suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat karar verdi.

Diğer Haberler

  1. Otomobil ile çarpışan ambulans devrildi; 3 sağlık personeli yaralı
  2. Tartıştığı ağabeyini bıçaklayarak öldürdü
  3. Hakkari'de hafif ticari araç Zap Suyuna yuvarlandı; 1 yaralı
  4. BUDO'nun 1 Ocak'taki 2 seferi iptal edildi
  5. Malatya'da milyonluk yarış tayları çiftlikten kaçtı; 8'i öldü, bazıları kayıp
  6. İstanbul Valiliği'nden kar yağışı uyarısı
  7. 11'inci Yargı Paketi’nin yürürlüğe girmesiyle Ankara’da cezaevlerinde tahliyeler başladı
  8. Boru döşemesi yapılan kanalda toprak kayması; 3 yaralı
  9. TIR’la çarpışan traktörün sürücüsü ağır yaralandı
  10. Pegasus 8 uçağın maliyetinin finansal kiralama yöntemiyle sağlanacağını duyurdu

© Copyright 2025

DHA