Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

AFAD, deprem çalışma grubuna yeni üye kattı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), deprem farkındalığını artırmak ve politika çalışmalarını güçlendirmek amacıyla deprem çalışma grubuna Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’ı dahil etti.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Deprem konusunda politika önerileri geliştirmek, kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve meydana gelen sarsıntılara ilişkin resmi verileri hızlı bir şekilde paylaşmak için çalışmalarını sürdüren AFAD, deprem çalışma grubuna yeni bir isim kattı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, alınan karar doğrultusunda komisyon üyesi olarak görevlendirildi. Uzman akademisyenlerin yer aldığı grup, üniversiteler ve ilgili kurumlarla iş birliği içinde toplumsal farkındalığı artırmayı ve bilimsel çalışmaları politika süreçlerine entegre etmeyi amaçlıyor. Türkdoğan’ın yeni görevi, grup içindeki çalışmaların güçlenmesini sağlayacak. Yetkililer, akademisyenin deneyiminin deprem bilincinin artırılmasında önemli katkı sağlayacağını belirtiyor.

Diğer Haberler

  1. Mersin'de 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 1 ölü, 5 yaralı
  2. İletişim Başkanı Duran: Fatih Sultan'ın açtığı bu yol, Cumhurbaşkanımızın 'Türkiye Yüzyılı' hedefiyle devam eden bir meşaledir
  3. Anadolu Otoyolu'nun Düzce geçişinde trafik durma noktasına geldi
  4. İstanbul'un fethinin 573. yıl dönümü Üsküdar'da coşkuyla kutlandı
  5. TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde bayram dönüşü yoğunluğu
  6. Adıyaman’da 2 otomobil çarpıştı; anne ve 2 çocuğu öldü, 4 kişi de yaralandı
  7. İstanbul Boğazı’ndaki havai fişek gösterisi havadan görüntülendi
  8. Mayıs ayında Ordu'nun yaylalarına kar yağdı
  9. DMM: Maçlarda İstiklal Marşı uygulaması kaldırıldı iddiaları asılsız
  10. TCG Fatih, Sarayburnu Limanı'nda ziyarete açıldı

© Copyright 2026

DHA