Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

AFAD’dan 4 kente ‘turuncu’ kodlu uyarı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son değerlendirmelere göre; gök gürültülü sağanak nedeniyle yarın öğle saatlerine kadar; Rize, Giresun, Trabzon ve Artvin’de ‘turuncu’ uyarı verildiğini bildirdi.

ABONE OL
ANKARA,(DHA)-

AFAD, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son değerlendirmelere göre; gök gürültülü sağanak nedeniyle yarın öğle saatlerine kadar; Rize, Giresun, Trabzon ve Artvin’de turuncu uyarı verildiğini açıkladı. Bölgede iki gündür devam etmekte olan aşırı yağışlar sonucu sel ve taşkın meydana geldiği bildirilen açıklamada, gelen ihbarlara Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında müdahale çalışmaları devam etmekte olduğu belirtildi.

Başkanlık, turuncu uyarı verilen illerde meydana gelen yerlere; AFAD, 112 Acil Sağlık, Karayolları, DSİ, İtfaiye, Jandarma, Emniyet, Özel İdare, Belediye ve STK ekipleri toplamda; 2 bin 614 personel, 984 araç ile müdahalenin devam ettiğini bildirdi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Aşırı yağışlar nedeniyle kapanan yolların açılması ve enerji kesintilerinin giderilmesi için ilgili ekiplerin çalışmaları devam etmektedir. Turuncu yağış uyarısı verilen Rize, Giresun, Trabzon ve Artvin illerimizden sel, su baskını, toprak kayması ve mahsur kalma kapsamında gelen ihbarlarla ilgili olarak gerekli çalışmalar yapılmıştır, yol açma çalışmaları devam etmektedir. Olumsuz hava olaylarından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Doğu Karadeniz'de halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Giresun ve Trabzon illerinde kuvvetli, Giresun'un doğu, Trabzon'un batı ve doğu ilçeleri, Rize ile Artvin'in kuzeyinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın toprak doygunluğu da göz önüne alındığında başta heyelan olmak üzere sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını; yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlatıyoruz.”

Diğer Haberler

  1. Emniyet şeridinde park halindeki TIR’a çarpan motosikletin sürücüsü öldü
  2. Yüksekova’da silahlı saldırı: 3 yaralı
  3. Koyunlarını otlatırken ölü bulundu
  4. Aydın’da çocuk müstehcenliği operasyonu: 5 tutuklama
  5. Bodrum'da ateşin içine düşen yaşlı adam öldü
  6. Zonguldak’ta 2 katlı bina çöktü; enkazda kalan 2 kişiden 1’i sağ, diğerinin cansız bedeni çıkarıldı
  7. TAV Havalimanları 9 ayda 89 milyon yolcuya hizmet verdi
  8. Milas Belediyesi'ne yönelik soruşturmada gözaltı sayısı 35'e çıktı
  9. Demans hastası kadın dere kenarında ölü bulundu
  10. Bakan Bolat: Türkiye önemli bir sanayi üretim ülkesi haline geldi

© Copyright 2026

DHA