Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

AFAD'dan, 'Pakistan'a yardım kampanyası' açıklaması

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Pakistan için başlatılan yardım kampanyasına destekte bulunmak isteyenlerin cep telefonlarından 'PAKİSTAN' yazıp 1866'ya SMS göndererek 10 TL katkıda bulunabileceği veya açılan banka hesaplarından bağış yapabileceğini açıkladı.

ABONE OL
ANKARA,(DHA)-

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Dost ve kardeş ülke Pakistan, tarihinin en büyük doğal felaketini yaşıyor. Ülkenin yaklaşık üçte birinin sularla kaplandığı felakette binin üzerinde insan hayatını kaybetti. On milyonlarca insan sel ve taşkınlardan etkilendi, 1,1 milyon ev de hasar gördü. Bu zor günlerde Pakistan'a destek olabilmek için AFAD Başkanlığımızca yardım kampanyası başlatıldı" denildi.

Türkiye'nin, Pakistan'a insani yardım göndermeye devam ettiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"AFAD Başkanlığı koordinasyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Devlet Demiryolları'nın trenleri ile gerçekleştirilen 'İyilik Treni Seferleri' ve Milli Savunma Bakanlığı'nın nakliye uçakları ile kurulan  'hava köprüsü' ile dost ve kardeş Pakistan'a yardım malzemesi sevk edilmeye devam ediliyor. Yapılan yardımlara nakdi olarak katkıda bulunmak isteyen vatandaşlarımız, 'PAKİSTAN' yazıp 1866'ya SMS göndererek kampanyaya 10 TL katkıda bulunabileceği gibi kampanya için açılmış olan banka hesapları üzerinden istediği miktarda bağış da yapabilir."

Diğer Haberler

  1. 'Paymix' soruşturmasında 3'üncü operasyon
  2. İstanbul merkezli 5 ilde organize suç örgütüne operasyon: 63 gözaltı
  3. İzmir merkezli 8 ilde suç örgütü operasyonu
  4. 'Motorlu Kara Taşıtı Ekspertiz Hizmetleri Hakkında Yönetmelik Taslağı' görüşe açıldı
  5. İstanbul merkezli 3 ilde 'change' araç operasyonu: 16 gözaltı, 28 araç ele geçirildi
  6. Yalnız kaldığı evinde ölü bulundu
  7. Sumud Filosu'ndaki aktivistlerden Hüseyin Oral, İstanbul'a geldi
  8. İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak
  9. Otomobil tünel girişindeki duvara çarptı; 1 ölü
  10. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Ayhan: Çelik Kubbe’nin dünyada eşi benzeri yoktur

© Copyright 2026

DHA