Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Afyonkarahisar merkezli 9 ilde dolandırıcılık operasyonunda 25 tutuklama

Afyonkarahisar merkezli 9 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 4 milyar lira haksız kazanç elde ettiği belirlenen 30 şüpheli gözaltına alındı. Polisin 8 aylık takibi sonucu yakalanan şüphelilerden 25'i tutuklandı.

ABONE OL
Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)-

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 8 aylık teknik ve fiziki takibin ardından, hesabına eriştikleri kişilerin paralarını başka hesaplara aktardığı, internet üzerinden 'sıfır faizli kredi', 'araç kiralama', 'sigorta ve kart aidatı iadesi', 'ucuz tatil turu' gibi reklamlarla mağdur ettikleri kişilerden haksız kazanç sağladıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanması için harekete geçti. Afyonkarahisar merkezli İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Aydın, Mersin, Kocaeli ve Tekirdağ’da 6 Mayıs tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda 30 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

4 MİLYAR TL TUTARINDA İŞLEM HACMİ

Şüphelilerin ikametlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, başkalarına ait banka/kredi kartları ve yüklü miktarda TL/döviz cinsinden para ele geçirildi. Ayrıca suçtan elde edildiği değerlendirilen dubleks daire, 3 araba ve çok sayıda banka/kripto hesabına el konuldu. Şüphelilere ait banka/kripto hesaplarında yapılan incelemede yaklaşık 4 milyar TL tutarında işlem hacmi bulunduğu belirlendi.

25 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Şüphelilerin elde ettikleri haksız kazancı kripto üzerinden soğuk cüzdanlara aktardığı ve paranın takibini zorlaştırmak için başka hesaplara aktardığı tespit edildi. İşlemlerinin ardından 9 Mayıs'ta adliyeye sevk edilen şüphelilerden 25'i tutuklanırken, 4'ü adli kontrollü olmak üzere 5 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Diğer Haberler

  1. Mardin’de mısır kurutma silosu çöktü: 1 ölü
  2. Eşinin eve dönmesini isteyen koca, rast gele ateş açtı; gözaltına alındı
  3. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Bizim bizden başka dostumuz yok
  4. Kamyonla geri manevra yaparken kardeşini ezerek ölümüne neden oldu
  5. MSB: Karadeniz’de bir insansız hava aracı F-16’larımız tarafından düşürüldü
  6. Elazığ’da çöp kamyonunun altında kalan belediye işçisi öldü
  7. 7 kişinin öldüğü fabrikadaki ihmaller zinciri iddianamedeki ifadelere yansıdı
  8. Şampiyon motosikletçi, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı
  9. Yurt dışına kaçmak isterken yakalanan 5 Türk tutuklandı
  10. Mehmet Akif Ersoy ve Ela Rumeysa Cebeci'nin uyuşturucu testinin sonucu ortaya çıktı

© Copyright 2025

DHA