Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Afyonkarahisar'daki tavuk çiftliğinde kuş gribi tespit edildi

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde tavuk ve tavuk ürünleri üretiminin yapıldığı işletmede, alınan numunede kuş gribi tespit edildi. Tavuk, yumurta, yem, gübre ve benzeri ürünlerin imha edildiği işletmenin faaliyetleri durduruldu. İlçedeki bazı mahalle ve köylerde de karantina uygulaması getirildi.

ABONE OL
Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar), (DHA)-

Afyonkarahisar İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu tarafından Çakır Mahallesi sınırlarında bulunan tavuk ürünleri üretiminin yapıldığı işletmeden, 30 Aralık 2024 tarihinde numune alınarak, Konya Veteriner Kontrol Enstitüsü'ne gönderildi. Numunelerde yapılan incelemede tavuk vebası- kuş gribi (Avian influenza) tespit edilmesi üzerine işletme çevresindeki 3 kilometre yarıçaplı alanda koruma, 10 kilometre yarıçaplı alanda gözetleme bölgesi oluşturulması kararlaştırıldı.

JANDARMADAN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Jandarma tarafından işletme etrafında 24 saat güvenlik önlemi alınırken, işletmedeki tavuk, yumurta, yem, gübre ve benzeri tespit edilerek, imha edildi. İşletme içerisindeki araç ve ekipmanlar dezenfekte edildi. İşletmede üretim durduruldu. Diğer yandan koruma bölgesi olarak karantinaya alınan çevredeki tavuk işletmeleri ile ilçe merkezlerindeki mahallelerin yanı sıra, Koçgazi, Reşadiye, Yayman, Celiloğlu, Örenkaya, Kusura, Gökçalan, Susuz, Karacaören, Selçik, Karkın, Bekteş, Dutağaç, Akin, Koçhisar, Gürsu, Baştep köylerinde kanatlı hayvan ve kanatlı hayvan ürünlerinin satışının ikinci bir emre kadar veteriner hekim gözetiminde yapılmasına karar verildi.

Diğer Haberler

  1. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın hakkında 1 yıl 5 ay hapis
  2. Tartıştığı kayınbiraderi ile araya girmek isteyen eşini bıçakladı
  3. Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Ramazan programı yapacaklar daha duyarlı olmalı
  4. MSB: Son bir hafta içerisinde, 5 PKK'lı terörist teslim oldu
  5. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Suriye'ye 20 bin gıda kolisi gönderdi
  6. Bakırköy'de sitenin otoparkında 2 araçtan çuvallardaki 30 milyon dolar çalındı iddiası
  7. Mardin’de 3'üncü kattan düşen Melinda, kurtarılamadı
  8. At izinden şüphelisine ulaşılan çifte cinayette 2 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi
  9. Kayseri'de öğrenci servisi, TIR'a arkadan çarptı: 1 ölü, 7 yaralı
  10. Evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldü

© Copyright 2026

DHA