Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ağır sınıf taarruz helikopteri ATAK-2 ilk kez havalandı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ağır sınıf taarruz helikopteri ATAK-2'nin ilk kez havalandığını duyurdu ve görüntülerini paylaştı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ağır sınıf taarruz helikopteri ATAK-2'nin ilk kez havalandığını duyurdu. Demir paylaşımında, "İstanbul'daki TEKNOFEST coşkusuna Ankara'dan müjdeli bir selam ile katılıyoruz. Ağır Sınıf Taarruz Helikopterimiz ATAK-2 ilk kez havalandı. TUSAŞ ve katkıda bulunan tüm paydaşlarımızı tebrik ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

ATAK-2, 10 TON AĞIRLIĞA VE 1200 KG'LIK MÜHİMMAT KAPASİTESİNE SAHİP

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından ATAK-2'nin üretim ve test sürecine ilişkin, "Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ATAK 2 Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri projesi kapsamında çalışmalar 17 Şubat 2019 tarihinde başladı. Tasarım ve yapısal üretim faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından yer testleri başlatılan ATAK 2 ilk motor çalıştırma gereksinimleri olan testleri başarıyla sonuçlandırarak projenin en önemli virajlarından biri olan ilk motor çalıştırmasını da 23 Nisan 2023 tarihinde başarıyla icra etti. Bu tarihten itibaren yerde motor çalıştırma ve dayanıklılık testlerini icra eden ATAK 2, bugün itibarıyla tekerlerini yerden tamamen keserek 15.00 ile 15.15 saatleri arasında ilk test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Dünyanın bu sınıftaki üçüncü helikopteri olan ATAK-2, 10 ton ağırlığa ve 1200 kg'lık mühimmat kapasitesine sahiptir" açıklaması yapıldı.

Diğer Haberler

  1. Kahramanmaraş'ta tartıştığı iki arkadaşını bıçakla yaraladı
  2. AFAD’dan Saimbeyli’de meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin ön değerlendirme raporu
  3. Çorum’da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
  4. Gürbulak Sınır Kapısında gümrük muhafaza memuruna bıçaklı tehdit
  5. Boşanma aşamasındaki eşini tabancayla yaraladı
  6. Mardin’de otomobilin çarptığı 10 yaşındaki Ayşenur, öldü
  7. 9 subay ve 1 astsubay Gürcistan’da dağcılık kursunu başarıyla tamamladı
  8. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Yerlilik oranı yüzde 83’e ulaşmış durumda
  9. Beşiktaş'ta 5 aracın karıştığı zincirleme kaza: 2 yaralı
  10. Tekirdağ'da iki otomobil çarpıştı; 5 yaralı

© Copyright 2026

DHA