Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ahır çöktü: 50 küçükbaş hayvan öldü

Aksaray'da kerpiçten yapılan ahırın, yağış nedeniyle ağırlaşan toprak tavanın çökmesi sonucu enkaz altında kalan 50 küçükbaş hayvan öldü.

ABONE OL
Erkan ALTUNTAŞ/ AKSARAY, (DHA)-

Olay, saat 22.00 sıralarında Yeşiltepe beldesinde Sefer Kertel’e ait ahırda meydana geldi. Yağış sonrası kerpiç ağılın tavanı ağırlaşıp çöktü. Durumu fark eden Sefer Kertel, jandarma ve AFAD'a haber verdi. AFAD ekibi ve belde sakinlerinin yardımıyla ahırdaki 80 küçükbaş hayvan canlı olarak kurtarıldı. 50 küçükbaş hayvan ise enkaz altında kalıp telef öldü.

AFAD İl Müdürü Kadir Çelik, “AFAD olarak 2 ekip ve 8 kişiyle burada çalışma yürütüyoruz. Enkaz altında hayvan kalmadı. Ekipler çöken damı kaldırıyor." dedi.

Tarım Orman İl Müdürü Nejdet Demir ise “Çatısı toprak kaplama olduğu için büyük bir ağırlık yapmış ve duvarlar da dayanamayarak ağıl çökmüş. İhbar üzerine ekipler hızlıca bölgeye intikal ediyor.

Ekipler, buradaki vatandaşlarla birlikte ilk etapta 80'e yakın hayvanı canlı olarak kurtarmış. Hayvanların çoğu da dışarı kaçmış. Sabah yapılacak hasar tespitiyle net rakamlar belli olur. 50 hayvanın telef olduğunu biliyoruz." diye konuştu.



Diğer Haberler

  1. Bursa'da iş yerinde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi
  2. Bursa'da ‘dur’ ihtarına uymayan sürücüye 70 bin TL ceza
  3. İstanbul’da 4 ayrı kurşunlama olayının azmettiricisi operasyonla yakalandı
  4. Ampul değiştirirken akıma kapılıp öldü
  5. Lastiği patlayan otomobil, şarampole yuvarlandı; 1 ölü, 1 yaralı
  6. Kayseri'de 1,2 kilo uyuşturucu ile yakalanan 3 şüpheli tutuklandı
  7. Manisa’da uyuşturucu operasyonu: 7 kişi tutuklandı
  8. Şereflikoçhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bilişim yoluyla dolandırıcılığa karşı mücadele
  9. Bodrum’da yağış uyarısının ardından okullara 1 gün ara verildi
  10. İzmir’de suç örgütüne operasyon: 7 şüpheli gözaltında

© Copyright 2026

DHA