Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ahıskalı müzisyenin 'ekmek teknem' dediği saksafonu çalındı

Antalya'da ailesinin geçimini müzisyenlik yaparak sağlayan Ahıska Türkü Abbas Urshanov Işık'ın (33) saksafonu ve bisikleti çalındı. “Ekmek teknemi çaldılar" diyen Işık, saksafonunun bulunmasını istedi.

ABONE OL
İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)-

18 yıldır Türkiye'de yaşayan, 4 yıldır ise Antalya'da sokakta ve kafelerde saksafon çalarak para kazanan 2 çocuk babası Ahıska Türkü Abbas Urshanov Işık'ın saksafonu ve bisikleti 15 Aralık günü provaya gittiği atölyenin önünden çalındı. Aynı zamanda Antalya'da yaşayan ve yerleşik yabancılardan oluşan Yabancılar Korosu'nda piyanistlik yapan Işık, olay sonrası polise haber verdiğini ve suç duyurusunda bulunduğunu anlattı.


Birisi 3, diğeri 1,5 yaşında 2 çocuğu olduğunu aktaran Işık, "Ailemin geçimini saksafon çalarak sağlıyorum. Ekmek teknemi çaldılar. Bisiklet umrumda değil, o da elim ayağımdı gerçi ama saksafonum benim için çok önemli. Çünkü o olmadan müzik yapamam, para kazanamam. Birkaç gün arkadaşlarımdan aldığım emanet saksafonla idare ettim. Artık müzik aletim yok ve işlere gidemiyorum. Polisin bir an önce saksafonumu bulmasını ümit ediyorum" dedi.

Yeni bir saksafon almanın kendisi için imkansız olduğunu belirten Işık, “20-25 bin TL gibi fiyatlarda satılıyor. Evimin kirasını zor öderken, şimdi para kazanacak durumda bile değilim. Ekmek teknemin bulunması benim için çok önemli" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Niğde'de iki otomobil çarpıştı: 2'si ağır 4 yaralı
  2. Aile ve Nüfus On Yılı Genelgesi Resmi Gazete'de
  3. Sumud Filosu aktivistleri İstanbul'a geldi
  4. Tokat’ta bıçaklı kavga; 1 yaralı
  5. Bolu’da silahlı saldırı: 2 yaralı
  6. Çanakkale’de otomobil, uçurumdan dereye yuvarlandı: 1 yaralı
  7. Minibüs, otomobile ve tabela direğine çarptı: 1 ölü
  8. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yangın
  9. Göçten 15'inci kez gelen Yaren leylek baba oldu
  10. Kuşadası'nda uyuşturucu operasyonu; 3 gözaltı

© Copyright 2026

DHA