Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Aile katliamının 8 yaşındaki tanığı, gördüklerini pedagog eşliğinde anlattı

Bursa'da babası Seyithan (64), annesi Zozan (69) ve kardeşi Mücahit'i Yayaşit'i (26) öldüren Abdulsamet Yayaşit'in (27), 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında, cinayetlerin tek görgü tanığı olan 8 yaşındaki oğlu F.Y.'nin pedagog eşliğinde ifadesi alındı. Çocuk ifadesinde, "Silahıyla ateş edip, amcamı, dedemi ve ninemi öldürdü. Dedemin yanağından bıçakla delik açıp, boynundan kesti. Ninemin boynunu kesti" dedi.

ABONE OL
Denizhan TECİK/BURSA, (DHA)-

Olay, 8 Şubat 2024'te saat 03.30 sıralarında Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi 2. Vakıf Sokak'ta meydana geldi. Akşam saatlerinde oğlu F.Y. ile ailesinin evine gelen Abdulsamet Yayaşit ile babası Seyithan Yayaşit arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın ardından aile fertleri odalarına çekildi. Abdulsamet Yayaşit, gece ilerleyen saatlerde uyuyan babası Seyithan ile annesi Zozan Yayaşit'i pompalı tüfekle ateş edip, bıçaklayarak, kaçmaya çalışan kardeşi Mücahit Yayaşit'i de boğazını bıçakla keserek öldürdü. Polisin incelemesinin ardından Seyithan Yayaşit, Zozan Yayaşit ile Mücahit Yayaşit'in cenazeleri Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürülürken, oğlu ile evde bekleyen Abdulsamet Yayaşit gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde, babasıyla hiç anlaşamadıklarını söyleyen ve "Babam bana üvey evlatmış gibi muamele ediyordu" dediği öğrenilen Abdulsamet Yayaşit, tutuklandı.

‘BABAM BANA BIÇAK ÇEKTİM, ANNEM DE ONU AZMETTİRDİ'

Hakkında Bursa 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ‘Kadına karşı kasten öldürme', 'Üst soydan akrabayı kasten öldürme' ve 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Abdulsamet Yayaşit, çıktığı ilk duruşmada, "Babam beni küçükken hep dövüyordu. Olay günü tartıştığım babam bana bıçak çekti. Annem onu azmettirdi. Ben de onları öldürdüm" dedi.

(Baba Seyithan)

'TÜM YAŞANANLARI GÖRDÜM'

Duruşmada cinayetlerin tek görgü tanığı olan F.Y.'nin de pedagog eşliğinde ifadesi alındı. Küçük çocuk ifadesinde, "Hakim amca, babam odamın ışığını açık bıraktığı için uyuyamamıştım. Sonra bağırtılar duydum. Yataktan kalktığımda babam, dedeme ve amcama bağırıyordu. Silahıyla ateş edip, amcamı, dedemi ve ninemi öldürdü. Dedemin yanağından bıçakla delik açıp, boynundan kesti. Ninemin boynunu kesti, tüm yaşananları gördüm" diye konuştu. Mahkeme heyeti, sanık Abdulsamet Yayaşit'in tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

(Kardeş Mücahit)


Abdulsamet Yayaşit’in (Fotoğrafta)


Diğer Haberler

  1. Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 'inşaatlar durduruldu' tepkisi
  2. Yenikapı-Hacıosman metro hattında teknik arıza
  3. TBMM'deki taciz davasında 5 sanık hakkında 16'şar yıl 6'şar aya kadar hapis talebi
  4. Tarihi Kentler Birliği'ne 18 yeni üye
  5. Antalya Manavgat Belediyesi'ne yönelik 'yolsuzluk' davası sonuçlandı
  6. Yüzünden tüfekle vurulan gurbetçi, 4 ay sonra öldü
  7. Maltepe'de kaybolan kadının cesedi Kırşehir’de bulundu; 5 gözaltı
  8. Oyun oynarken kurşunun hedefi olan Poyraz'ın ölümünde 2 sanığa hapis cezası
  9. Ankara merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonu: 41 gözaltı
  10. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan bağımlılıkla mücadeleye destek

© Copyright 2026

DHA