Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Akıncı İHA, İran dönüşü gökyüzünde ay yıldız çizdi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bulunduğu helikopter enkazını tespit eden Akıncı İHA, İran'daki görevinden döndükten sonra Van Gölü üzerinde ay yıldız rotası çizdi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve bazı yetkilileri taşıyan helikopterin düşmesinin ardından Türkiye tarafından arama faaliyetlerinde görevlendirilen Akıncı İHA, helikopterin enkazını tespit etti. İran'daki görevini başarıyla tamamlayıp, yurda dönmen Akıncı İHA, Van'daki üssüne inmeden önce gökyüzünde ay yıldız rotası çizdi.

02.36'DA ENKAZA ULAŞTI

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgiye göre; İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’nın da bulunduğu helikopterin düştüğü bilgisinin alınmasının ardından, Dışişleri Bakanlığı tarafından saat 20.00’da İran’ın gece görüşlü arama-kurtarma helikopter yardım talebi Milli Savunma Bakanlığı'na bildirildi. Bunun üzerine Coguar tipi helikopter, Diyarbakır’dan Van’a hareket etti. İran’ın helikopter talebine yönelik hazırlıklar devam ederken, bir yandan da Milli Savunma Bakanlığı tarafından saat 22.20’de yurt dışında İHA kullanılması için Cumhurbaşkanlığından onay alındı. Kötü hava şartları nedeniyle helikopterin uçuş gerçekleştirememe ihtimali göz önüne alınarak; gece ve kötü hava şartlarında tespit ve görüş yetenekleri üst seviyede olan Akıncı İHA ile arama ve tespit yapılabileceği, talep edilmesi halinde faaliyete başlanabileceği Dışişleri Bakanlığı üzerinden İran tarafına iletildi.

İran makamlarının Akıncı İHA teklifini kabul etmesi üzerine silahsız Akıncı İHA, saat 23.30’da Batman’dan havalanarak saat 00.45’te kaza bölgesine ulaştı ve çalışmalara başladı. Kaza kırım bölgesinde yapılan keşif gözetleme esnasında elde edilen bilgiler, İran makamları ile anlık paylaşıldı. Saat 02.36’da kaza kırıma uğrayan helikopter ile görsel temas sağlanarak, enkazın koordinatları İran makamlarına ulaştırıldı. Tüm devlet kurumları ile İran makamları ile de sürekli ataşelikler üzerinden koordinasyon sağlandı. Başarı ile görevini tamamlayan Akıncı İHA, saat 06.45’de Türkiye hava sahasına geri döndü.

Diğer Haberler

  1. Antalya'da araç boyama atölyesindeki yangın, bitişikteki iş yerine sıçradı
  2. Polise çarpan motosiklet sürücüsü 'Sıfır Gecikmeli Yargı Modeli' ile 4 günde ceza aldı
  3. Bursa’da araçlardan eşya çalan şüpheli tutuklandı
  4. Aydın'da istinat duvarı çöktü; 4 otomobil hasar gördü
  5. Maltepe'de minibüsün yaya geçidinde çarptığı kadın hayatını kaybetti
  6. Kamyonet ile otomobil çarpıştı; 2'si bebek 9 yaralı
  7. Uluslararası askeri heyetten Deniz Unsur Komutanlığı'na ziyaret
  8. MİT Başkanı Kalın: Biz dostun ve düşmanın kim olduğunu bilerek hareket ediyoruz
  9. Denizli'de kuvvetli rüzgar; ağaçlar devrildi, çatılar uçtu
  10. Mersin’de trafik kazasında yaralanan polis memuru şehit oldu

© Copyright 2026

DHA