Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Amasra'da ziyaretçi yoğunluğu azaldı

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'ya gelen ziyaretçiler, 9 günlük tatilin bitmesine 1 gün kala dönüşe geçti.

ABONE OL
Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Amasra, Ramazan Bayramı tatilinde yoğun ilgi gördü. Tarihi ve doğal güzellikleriyle ilgi gören ilçede, bayram tatilinin bitmesine 1 gün kala yoğunluğun azaldığı görüldü.

Bayram süresince dolu olan büyük ve küçük liman otoparkları boşaldı. Tarihi Amasra Kalesi'nde gezenlerin sayısında da azalma görüldü. Bartın Emniyet Müdürlüğü'nün kayıtlarına göre; ilçeye arife günü 2 bin 631, bayramın 1'inci günü 4 bin 614, bayramın 2'nci günü 5 bin 957 ve bayramın 3'üncü günü bin 398, bayram sonrası çarşamba günü 2 bin 830, perşembe günü 3 bin 7 ve cuma günü 3 bin 519 araç girişi oldu.

KAVŞAKLARDA POLİS ÖNLEMİ

6 bin 600 nüfusu bulunan ilçeyi 7 günlük süreçte 120 bine yakın günübirlik tatilcinin ziyaret ettiği belirtildi. Kastamonu-Bartın, Bartın-Amasra, Bartın-Ankara ve Bartın-İstanbul yolundaki dönüş yoğunluğu nedeniyle polis ekipleri, Amasra, Safranbolu, Terminal ve Akmanlar kavşaklarında önlem alarak araçları yönlendirdi. 







Diğer Haberler

  1. Bolu Dağı Tüneli çıkışında 6 aracın karıştığı zincirleme kaza kamerada
  2. Aydın’da firari hükümlü, kanepenin altında saklanırken yakalandı
  3. Kuşadası’nda maç sonu kavga eden futbolcuları jandarma ayırdı
  4. Fatih’te İETT otobüsünün çarptığı yaya ağır yaralandı
  5. Tendürek Geçidi'nde ulaşım durma noktasına geldi
  6. Palandöken’de kar kalınlığı 70 santimetreyi geçti; kayak merkezi dronla görüntülendi
  7. İzmir’de uyuşturucu ticareti yapan baba-oğul gözaltında
  8. 850 metre rakımlı Iğdır Tuzluca'da kar yağışı etkili oluyor
  9. Adıyaman’da iki ayrı trafik kazasında 6 kişi yaralandı
  10. Komşusuna giderken uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti

© Copyright 2025

DHA