Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Amasya'da asırlık konakta yangın; 1 ölü

Amasya’da yaklaşık 100 yıllık 2 katlı konakta çıkan yangın, 2 saatlik çalışmayla söndürüldü. Yapılan incelemede konağın sahibi Vedat Sayar’ın (65) cansız bedenine ulaşıldı.

ABONE OL
Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA)-

Hacı İlyas Mahallesi Agah Efendi Sokak’taki Vedat Sayar’a ait 2 katlı konakta, saat 04.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyüp 4 binaya daha sıçradı. Mahallelinin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye, AFAD ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, yaklaşık 2 saatlik çalışmayla yangını kontrol altına alıp, soğutma çalışması yaptı. Konakta yapılan incelemede, Vedat Sayar’ın cansız bedenine ulaşıldı. Sayar’ın cenazesi, yapılan incelemenin ardından Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Konak kullanılamaz hale gelirken, diğer binalarda ise zarar oluştu.

Bu arada, Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi ve İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da söndürme çalışmalarını yakından takip etti

.

 

'HENÜZ SEBEBİNİ TESPİT EDEMEDİK'

Amasya'da yaklaşık 100 yıllık 2 katlı konakta çıkan yangın, 2 saatlik çalışmayla söndürüldü. Yapılan incelemede, konağın sahibi Vedat Sayar'ın (65) cansız bedenine ulaşıldı. Konaktaki patlama ve yangın anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, "Emniyet birimlerimiz gerekli soruşturmayı başlattılar. Yangında yaşamını yitiren vatandaşımızı da otopsi için hastanemizin morguna gönderdik. Yangından yaklaşık yarım saat önce vatandaşımız evine dönüyor. Muhtemelen orada başlayan bir yangın ve sonrasında itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle sadece tarihi binamız tamamen yandı. Diğer binalarda ise kısmen zararlar var. Yangının ahşap bina olması ve kontrol altına alınması için ilçelerimizden de takviye itfaiye ekipleri müdahalede bulundu. Kamera görüntülerinde büyük bir patlama görünüyor. Küçük tüp patlaması olabileceği konuşuluyor. Vatandaşımız eve geldikten sonra sanırım ısınması ile ilgili bir durum var. Henüz sebebini tespit edemedik" dedi. (DHA)




Diğer Haberler

  1. Üniversiteyi birincilikle bitiren yüzde 80 engelli Osman, ilk girdiği sınavda memur oldu
  2. 'İstiklal mücadelesi bir Çanakkale kahramanının peşinde verildi'
  3. Kayıp Alzheimer hastasının Dicle Nehri'nde cansız bedeni bulundu
  4. Eyüpsultan’da makas atarak çarptığı araçtaki yolcuyu silahla yaraladı
  5. Sultangazi’de motosikletli otomobile kurşun yağdırdı
  6. Giresun'da otomobilin düştüğü kanalda kaybolan 2 kişinin cansız bedenleri bulundu
  7. Çuvala takılan yavru deniz kaplumbağasını balıkçılar kurtardı
  8. Sosyal medya tartışmasında 14 yaşındaki çocuğu tekme- tokat dövüp kalbini durduran 2 kişi tutuklandı
  9. Pendik'te taksi ile otomobil çarpıştı: 2'si ağır 4 yaralı
  10. Barışma teklifini reddeden eski eşini sokak ortasında bıçaklayıp kaçtı

© Copyright 2024

DHA