Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Anayasa Mahkemesi, Berberoğlu için ihlal kararı verdi

Anayasa Mahkemesi (AYM), Enis Berberoğlu’nun seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Karar üzerine Berberoğlu yeniden yargılanacak.

ABONE OL
Aslıhan ALTAY KARATAŞ/ANKARA, (DHA)

AYM Genel Kurulu, bugünkü toplantısında, durdurulan MİT TIR'ları görüntülerini Cumhuriyet gazetesine verdiği iddiasıyla yargılandığı davada 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Enis Berberoğlu'nun bireysel başvurusunu görüştü. Berberoğlu bireysel başvurusunda, ‘dokunulmazlık hakkını yeniden kazanan bir milletvekili hakkında yargılamaya devam edilmesi ve tutukluluğun sürdürülmesi nedeniyle seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının, iddia tanığının duruşmada hazır edilmemesi nedeniyle de tanık sorgulama hakkının ihlal edildiği’ öne sürdü.

Genel Kurul, Berberoğlu'nun Anayasal güvence altındaki seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Karar, ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapılmak üzere Yargıtay'a gönderilecek. Mahkemenin oy birliğiyle aldığı kararın gerekçesi daha sonra yazılarak, Resmi Gazete’de yayımlanacak.

MİLLETVEKİLİĞİ DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Enis Berberoğlu’nun aldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası, 2018 yılında, Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi tarafından onanmıştı. Berberoğlu, Yargıtay kararıyla milletvekilliği sona erinceye kadar cezasının infazının durdurulduğu için salıverilmişti. Kesinleşmiş ceza, TBMM Genel Kurulu'nda 4 Haziran’da okunmuş, CHP'li Berberoğlu'nun milletvekilliği düşürülmüştü.

Ertesi gün gözaltına alınan Berberoğlu, yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, aynı gün koronavirüs tedbirleri kapsamında izinli olarak cezaevinden çıkarılmıştı.

Diğer Haberler

  1. Beşiktaş'ta düzenlenecek olan 'Wing For Life Run 2024' etkinliği kapsamında bazı yollar kapatılacak
  2. Yenikapı'da düzenlenecek etkinlik nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak
  3. İletişim Başkanlığı, 'Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı' iddialarını yalanladı
  4. Boşanma aşamasındaki eşini kendisini aldattığı iddiasıyla bıçaklayan koca, 4 gün sonra yakalandı
  5. Sinan Ateş cinayeti iddianamesinin detayları ortaya çıktı; adres bilgisini komiser vermiş
  6. Geleceğin şefleri MEB Gastrofest'te yarıştı
  7. Fırtınada sürüklenen tekne kayalara oturdu
  8. 1 Mayıs’ta çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan 52 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi
  9. MSB: Pençe- Kilit bölgesinde 6 PKK'lı etkisiz hale getirildi
  10. Babasını, aile fertlerine şiddet uyguladığı için öldürmüş

© Copyright 2024

DHA