Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ankara'da 1 kişinin öldüğü, 34 kişinin yaralandığı kazada şoförün ev hapsine devam

Ankara'da 2 yıl önce, 1 kişinin öldüğü, 34 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin davada, EGO otobüsü şoförü Yıldırım Çiçek'in ev hapsi şeklindeki adli kontrolünün devamına karar verildi.

ABONE OL
Tuğba SIR/ANKARA, (DHA)-

EGO Genel Müdürlüğüne ait 06 BU 2075 plakalı otobüs, 22 Aralık 2021'de Ayaş Yolu'ndan Yenikent yönüne giderken kontrolden çıkarak korkuluklara çarptı. Kazada 1 kişi yaşamını yitirirken, 34 kişi de yaralandı. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, sürücü Yıldırım Çiçek’in kanında, sentetik bir uyarıcı olan 'amfetamin' tespit edildi. Ayrıca Çiçek’in otobüsü kullanırken telefonla uğraştığı araç içindeki kameradan belirlendi.

Kazaya ilişkin hazırlanan iddianamede, olay anında kanında amfetamin tespit edilen ancak Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan analizde kan ve idrarında uyuşturucu maddeye rastlanmayan şüpheli Yıldırım Çiçek’in 'taksirle bir kişinin ölümüne ve birden çok kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek' suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.


DURUŞMA ERTELENDİ

Ankara Batı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasına sanık Yıldırım Çiçek katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme başkanı, adli tıp kurumundan gelen kan raporuna karşı avukat beyanlarını sordu. Şikayetçi avukatları, raporun kazadan uzun süre sonra düzenlendiği gerekçesiyle sanığın kanında uyarıcı madde tespit edilmediğini öne sürerek, Yıldırım Çiçek’in tutuklanması talep etti. Avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Yıldırım Çiçek’in ev hapsi şeklindeki adli kontrolünün devamına karar vererek, duruşmayı 26 Ekim'e erteledi.

Diğer Haberler

  1. Kerem’i öldürdüğü iddia edilen arkadaşı: Tetiğe bastım, ateş alınca bağırıp ağladım
  2. Siirt'te 2 çocuk annesi, evinde bıçaklanmış halde ölü bulundu
  3. Bağcılar'da 12 yaşındaki Meryem'i öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi
  4. İzmir'de yılbaşı öncesi sahte alkol operasyonu: 2 tutuklama
  5. İzmit'teki silahlı kavgada yaralanan futbolcunun durumu ağır
  6. Van'da kardan kapanan 90 yerleşim yerinden 78'inin yolu ulaşıma açıldı
  7. Denize en yakın kayak merkezi sezona hazır
  8. MSB: Kontrolden çıkan İHA, F-16 uçaklarımız tarafından takip edilerek en uygun yerde kontrollü bir müdahaleyle düşürülmüştür
  9. Avukat, duruşmaya giderken kazada yaşamını yitirdi
  10. Konya-İstanbul YHT Hattı'nda 13 milyon yolcu seyahat etti

© Copyright 2025

DHA