Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ankara'da doğal gaz patlaması: 1 yaralı

Ankara'da 3 katlı binanın bodrum katındaki iş yerinde tadilat sırasında yaşanan doğal gaz kaynaklı patlamada, 1 kişi yaralandı.

ABONE OL
Oğuzhan SARI-Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)- 

 

Atatürk Mahallesi Gönül Sokak'ta 3 katlı binanın bodrum katında iş yeri olarak kullanılan dairede, saat 11.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada, tadilat yapan 1 kişi yaralandı. Patlamanın etkisi ile çevredeki iş yerleri ve park halindeki araçlar hasar gördü.

İhbarla olay yerine doğal gaz arıza ekipleri, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı, ambulansla hastaneye kaldırıldı. İtfaiyenin yaptığı ilk incelemede patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğu belirlendi.

'DÜKKANIN CAMLARI AŞAĞI İNDİ'

Patlama sonucu yan taraftaki iş yeri hasar gören Arif Çelen, "Dükkanda otururken patlama sesi geldi. Patlamanın etkisi ile dükkanın camları aşağı indi. Patlamanın olduğunu binanın alt katında tadilat vardı. Doğal gaz sıkışması olmuş galiba.

Patlama ile dükkanlar hasar gördü. İçeride bir kişi vardı, o da yaralanmış. Maddi zararımız var ama canımıza bir şey gelmedi şükür" dedi. Soruşturma başlatıldı.

'PATLAMA USULSÜZ GAZ KULLANIMINDAN KAYNAKLANMIŞTIR'

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'den, Sincan'da meydana gelen doğal gaz patlaması ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, patlamanın yaşandığı dairedeki aboneliğin Temmuz 2023'te feshedildiği, sayaç vanasının mühürlü ve vanasının kapalı konumda olduğunun tespit edildiği belirtilerek, "İçeri girildiğinde daire içinde tadilat yapıldığı ve inşaat molozlarının olduğu, ocak tesisat vanasının açık pozisyonda ve bağlantı fleks hortumun kesik olduğu belirlenmiştir. Dairedeki patlamanın usulsüz gaz kullanımından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Şirketimizin kontrol ve onayı olmaksızın usulsüz ve yetkisiz biçimde doğal gaz kullanarak patlamaya sebebiyet veren kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu olay, şirketimiz onayı olmaksızın doğal gaz tesisatına müdahale edilmemesi gereğini bir kez daha ortaya koymuştur" denildi.

Diğer Haberler

  1. Oltu’da piyano resitali büyük ilgi gördü
  2. Özkan Yalım, Tekirdağ'daki cezaevine nakledildi
  3. TBMM Okul Saldırılarını Araştırma Komisyonu, Kahramanmaraş’ta
  4. Zeytinburnu'nda bıçaklanarak öldürülen taksici cinayetinde iddianame hazırlandı; müebbet hapis istemi
  5. Ankara'da otobüs firmalarına 'bilet fiyatı' denetimi
  6. Mersin'de akaryakıt tankında çıkan yangında ölen işçi toprağa verildi
  7. MSB: Son bir haftada hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 1'i terör örgütü mensubu 258 kişi yakalandı
  8. Kasapoğlu, Roma’da NATO PA Toplantısına Katıldı
  9. TÜİK: Nüfusun yüzde 14,8'i gençlerden oluşuyor
  10. Tekirdağ’da 'torbacı' operasyonu: 20 gözaltı

© Copyright 2026

DHA