Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ankara'da kurban pazarlarında denetleme

Ankara'da, Kurban Bayramı öncesi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince kurbanlıklar ve satış noktalarında denetim gerçekleştirildi. 

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz ve müdürlük çalışanları, kentteki kurban pazarlarında denetleme yaptı. Altındağ ilçesindeki Karapürçek Kurban Pazarı'nda görevliler ve yetiştiricilerle bir araya gelen ekipler, kurbanlık hayvanların barındığı alanlar, hayvanların sağlığı gibi konularda incelemelerde bulundu. Korkmaz, denetim sırasında kurban pazarlığına da dahil olarak müşteri ile satıcının anlaşmasını sağladı. 

Korkmaz, hayvan ve tüketici sağlığı açısından huzurlu bir bayram geçirmek istediklerini belirterek, "Biz bu kontrolleri Tarım ve Orman Bakanlığı olarak yapıyoruz; ama bizim dışımızda vatandaşımız kurban almak için pazara geldiğinde bir mobil uygulamamız var. 'Tarım Cebimde' uygulaması. Bunu vatandaşımız kendi cep telefonlarına indirebilir. Hayvana ait tüm bilgiler ekrana bu şekilde gelmekte. Kesinlikle aşısı olmayan, belgesi olmayan, küpesi olmayan hayvanları almayacağız" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. İstanbul Valiliği: Ataşehir Belediye başkan vekili seçimi 30 Nisan'da yapılacak
  2. Yurt dışı programında usulsüzlük yaptığı öne sürülen okul müdürü görevden alındı
  3. Sarıyer’de 2018’den beri aranan cinayet hükümlüsü yakalandı
  4. Taksim’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni
  5. Bakan Çiftçi'den '23 Nisan' mesajı
  6. İstanbul'da iş insanını 'kredi limitini yükselteceğiz' diyerek dolandıran şüpheliler yakalandı
  7. Temsili İstanbul İl Sağlık Müdürü Atkaya'nın ilk talimatı 'Çocuk Akademisi' kurulması oldu
  8. MSB, TBMM'nin 106'ncı kuruluş yılını kutladı
  9. DMD'li Ayaz: Baba, yürümeyi çok özledim
  10. Konya Ovası'nda yağışlarla hububatta 500 bin ton rekolte artışı bekleniyor

© Copyright 2026

DHA