Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Antalya’da yalancı katil balina ölüsü kıyıya vurdu

Antalya’da yaklaşık 5 metre uzunluğunda, yalancı katil balina ölüsü sahile vurdu. Antalya kıyısında ilk kez görülen yalancı katil balina ölüsü üzerinde ağ izlerine rastlandı.

ABONE OL
Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)-

Yalancı katil balina ölüsü, Antalya Balıkçı Barınağı yakınlarında yer alan Çaltıcak mesire alanında görüldü. Kayalık bölgede siyah bir cisim olduğunu görenler, durumu yetkililere bildirdi. Bölgeye gelen görevliler yaptıkları incelemede, bulunan ölü balinanın cisminin Pseudorca crassidens (yalancı katil balina) olduğunu belirledi.

Akdeniz Üniversite Su ürünleri Fakültesi Öğretim üyeleri ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü personeli işbirliğiyle yalancı katil balina ölüsü balıkçı barınağına getirildi.

Akdeniz kıyısına ilk kez vuran yalancı katil balina ölüsü ekiplerin incelemesinin ardından kamyona alındıktan sonra gömülmek üzere götürüldü. Balinanın kıyıdaki görüntüleri ise vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alındı.

‘ŞU ANA KADAR KAYDI BİLDİRİLMEDİ’

AÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, şu ana kadar bu tür balinanın Antalya’da kayıt altına alınmadığını belirterek, "Balinanın ölü kıyıya vurduğu haberi geldikten sonra arkadaşlarımız gidip incelemesini yaptı. Bu balina türü, yalancı katil balina türü, yunusgiller familyasında yer alıyor. Akdeniz ve Ege’de görülebilen türler arasında. Boyları 5-6 metreye kadar uzayabilirken, 2 ton kadar ağırlığa da çıkabiliyorlar. Bu balina Antalya’da bulunan türler arasında yer almıyor. Gerekli numuneler alındıktan sonra gömülme işlemi gerçekleşti” dedi.

Diğer Haberler

  1. Bursa'da sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi
  2. Kars’ta şiddetli rüzgârda bir apartmanın çatısı uçtu
  3. Amasya’da iki otomobil çarpıştı: Dede ve torun öldü, 2 yaralı
  4. Parşömenin son büyük ustası İsmail Araç hayatını kaybetti
  5. Kelkit Çayına düşen araçtaki 4 akrabadan 2'si kayboldu
  6. Şişli'de hastanenin yoğun bakım ünitesinde çıkan yangın söndürüldü; hastalar tahliye edildi
  7. Karaman’da dolu yağışı yaşamı olumsuz etkiledi
  8. Aydın’da bayramın ikinci günü kurban kesimi sırasında 277 kişi yaralandı
  9. Kütahya’da sağanak yağış
  10. İstanbul İl Sağlık Müdürü Güner: Kurban kesimi sırasında 869 kişi yaralandı

© Copyright 2026

DHA