Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Antalya merkezli 3 ilde 'Kafes-32' operasyonu: 11 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli 3 ilde düzenlenen Kafes-32 operasyonlarında, bir organize suç örgütünün çökertildiğini ve 11 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

ABONE OL
Umutcan ÖREN/ANKARA, (DHA)-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Antalya (Alanya) merkezli Adana ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı olarak düzenlenen 'Kafes-32' operasyonlarında elebaşılığını İsmail Süner'in yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen 'Kafes-32' operasyonları kapsamında aralarında örgüt elebaşı İsmail Süner'in de olduğu 11 şüpheli yakalandı.

Organize suç örgütünün Antalya (Alanya) genelinde; iş yerlerini kurşunlayıp, esnaf üzerinde baskı kurarak para talep ettikleri, örgüt lideri ve bazı örgüt mensuplarının mağdur şahısların ikametine silah zoru ile girerek şahısları kaçırdıkları, internet bankacılığı üzerinden şahısların hesabında bulunan paraları kendi hesaplarına geçirdikleri ve polise gitmeme konusunda tehditte bulundukları, müştekilerin kiralık evlerini ellerinden alıp bu evleri kendilerinin çalıştıracağını söyleyerek tehdit ettikleri, uyuşturucu ve silah ele geçirilmesi olayından sorumlu tuttukları mağduru grup halinde darbettikleri ve kaçırdıkları, darbettikleri mağdurları kayıt altına alarak zorla para tahsil edip senet imzalattıkları, kalabalık gruplar halinde gezerek halk ve esnaf üzerinde baskı kurdukları tespit edildi" dedi.

Operasyonlara katılan personeli tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Dükkan sahibi, kiracısı tarafından ayağından vuruldu
  2. Mardin’de yoğun sis; görüş mesafesi 10 metreye düştü
  3. Kırıkkale'de 'Yüzyılın Konut Projesi' kuraları çekildi
  4. Yalova’da inşa edilecek bin 805 konutun kura çekimi gerçekleştirildi
  5. Rus anne ile kızını öldüren eski eş Türkiye'ye iade edildi; suçlamaları reddetti
  6. Ahırda çıkan yangında 1 büyükbaş öldü, 12'si kurtarıldı
  7. Kaçırıp, darbederek senet imzalattılar; 10 tutuklama
  8. Sinop'ta yasa dışı avcılık operasyonu; 5 güme imha edildi
  9. Ceren’in evde göğsünden vurulmuş cansız bedeni bulundu; 3 gözaltı
  10. Eşini ve ilişkisi olduğunu iddia ettiği emlakçıyı öldüren emekli polis adliyede

© Copyright 2026

DHA