Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Antikacılar, SMA hastası Ömer için mezat yaptı

Adana'da bir grup antikacı ve eski koleksiyoner, Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası 20 aylık Ömer Oruç’un valilik onaylı yardım kampanyasına destek olmak için ‘hayır mezatı’ yaptı. Aralarında antika cezve, sürahi, bakır ibrik, eski para gibi ürünlerin bulunduğu yaklaşık 50 parça, açık artırmayla satıldı. Toplanan bin 200 TL, Ömer’in 5’inci doz sipinraza ilacı alabilmesine katkı için, banka hesabına yatırıldı.

ABONE OL
Nuri PİR-Yaşar SERİNTÜRK/ADANA,(DHA)

Çukurova ilçesindeki kapalı semt pazarında kurulan antikacılar pazarında, SMA Tip 1 hastası 20 aylık Ömer Oruç’un valilik onaylı yardım kampanyasına destek olmak için ‘hayır mezatı’ yapıldı. Heyecanlı geçen mezatta, aralarında antika cezve, sürahi, bakır ibrik, eski para gibi ürünlerin bulunduğu yaklaşık 50 parça, açık artırmayla satıldı. Toplanan bin 200 TL, Ömer’in 5’inci doz sipinraza ilacı alabilmesine katkı için, banka hesabına yatırıldı.

‘İLAÇLAR ÇOK PAHALI’

Çukurova Antikacılar ve İkinci Elciler Derneği Başkanı Batuhan Hoşgör, yaklaşık 2 yıldır aynı yerde her hafta pazar kurduklarını söyledi. Minik Ömer’i sağlığına kavuşturmak amacıyla bir nebze de olsa katkıda bulunmaya çalıştıklarını dile getiren Hoşgör, “Ufacık da olsun bir bağışta bulunmak için mezat yaptık. Antika cezveler, sürahiler, bakır ibrikler, para ve pullar sattık. Katılımlar gayet güzeldi. İlerleyen haftalarda da bu mezatımızı devam ettirip Ömer evladımızın hastalığına deva olmak istiyoruz. Adana halkının Ömer evladımızı yalnız bırakmayacağını biliyoruz. Biliyorsunuz ilaçlar çok pahalı” dedi.

Mezatta alışveriş yapan İsmail Boyacı ise antikacıların gösterdiği dayanışma örneğinin duygu verici olduğunu söyledi.



Diğer Haberler

  1. Çekmeköy’de 1 kişinin hayatını kaybettiği İETT kazasında otobüs şoförüne 30 yıl hapis cezası
  2. Fon soruşturmasında SPK’nın Başsavcılığa gönderdiği yazı ortaya çıktı
  3. Sermaye piyasası soruşturmasında gözaltındaki 12 şüpheli adliyeye sevk edildi
  4. 25 ilde siber suç operasyonları: 286 tutuklama
  5. Yasa dışı bahis sitelerinde 1 milyar liralık işlem yapan 5 şüpheli tutuklandı
  6. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı: Fon soruşturmasında yeni tedbir yok
  7. Bağcılar'da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 kişi yakalandı
  8. Öğrenci, okula tüfekle geldi
  9. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde 81 ilde eş zamanlı yürüyüşler gerçekleştirilecek
  10. Tunceli’de dağlar arasındaki dolunay dronla görüntülendi

© Copyright 2026

DHA