Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ardahan depreminin yer altındaki sesi kaydedildi

Ardahan'ın Göle ilçesinde önceki gün meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin yer altındaki sesi, Sinop İl Özel İdaresi'nde görevli Sismolog Hamdullah Livaoğlu tarafından kaydedildi.

ABONE OL
Ergün AYAZ- Alişan KOYUNCU/İZMİT (Kocaeli), (DHA)-

Göle’de önceki gün akşam saatlerinde 5 büyüklüğünde deprem oldu. Depremde, ilçe merkezi ve bazı köylerdeki evlerde çatlaklar oluştu, bir köyün minaresi yıkıldı. Can kaybının yaşanmadığı depremin ses kaydı ortaya çıktı. Sinop İl Özel İdaresi'nde görevli Sismolog Hamdullah Livaoğlu depremin, yer altındaki sesini kayıt altına aldı.




İnsan kulağının 20 Hz'den küçük frekansları işitemeyeceğini söyleyen Dr. Livaoğlu, "Deprem sinyaline ait frekanslarda genelde 20 Hz'den azdır. Bunu işitilebilir hale getirmek için sismometrelerin kaydettiği deprem sinyalinin örnekleme periyoduna bağlı olarak band hızı artırılarak sismogram (deprem kaydı) sıkıştırılır ve böylece frekans içeriği insan kulağının duyulabileceği eşiklere yükseltilir. Bu depremde sığ ve yakın alanda bulunan bir istasyon kaydını kullandık" dedi.

Diğer Haberler

  1. Depremde anne ve babasını kaybeden Azra'nın doğum günü kutlandı
  2. İzmir’de sağanak sırasında kamyonetle alt geçitte mahsur kalan sürücü öldü
  3. Tarihi Uzun Çarşı esnafından depremde hayatını kaybedenler anısına ikram
  4. 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 11 tutuklama
  5. Vefat eden emekli polis Genç’in ailesinden Bakan Yerlikaya’ya teşekkür
  6. Bir evde zorla tutulan kadını polis ve itfaiye kurtardı
  7. Çanakkale'de 16 kaçak göçmen yakalandı, 1 organizatör tutuklandı
  8. Nebahat Yükçü'nün katili eski eşe, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
  9. İstanbul'da narkotik operasyonu: 240 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
  10. Üniversiteli Beliz, enkazdan annesi ve ağabeyini çıkarıp, parkasını üzerine örten emekli Albay ile buluştu: Beni çok güvende hissettirdiniz

© Copyright 2026

DHA