Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Arkadaş cinayeti sanığına 18 yıla kadar hapis istemi

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, arkadaşı Erhan Yazıcı'nın (41) gördüğü kediye 'Gel oğlum' diye seslenmesini üzerine alınan ve çıkan kavgada pompalı tüfekle öldüren Orhan Tayoğlu (58) hakkında 18 yıla kadar hapis talep edildi.

ABONE OL
Aslı DURAN/ ANTALYA, (DHA)-

Olay, 7 Şubat'ta Liman Mahallesi Akdeniz Bulvarı Konyaaltı Sahili'nde meydana geldi. Kendi arkadaş grupları ile alkol alan Orhan Tayoğlu ile Erhan Yazıcı, bir süre sonra karşılaştı. Tayoğlu, iddiaya göre, bu sırada yanlarından geçen kediye 'Gel pisi pisi, gel oğlum' dedi. Bunun üzerine Yazıcı'nın "Bana mı dedin?" sorusuna Tayoğlu, "Hayır sana demedim kardeşim" dedi. Çıkan tartışma, kısa sürede büyüyüp kavgaya dönüştü; diğer kişilerin araya girmesiyle de son buldu. Taraflar ayrıldıktan yarım saat sonra Erhan Yazıcı, elinde bıçakla geri döndü. Yazıcı, kendisini savunmak isteyen Orhan Tayoğlu'nu elinden bıçakladı. Otomobilindeki pompalı tüfeği alan Tayoğlu da Yazıcı'ya ateş etti. Hastaneye kaldırılan Erhan Yazıcı, 13 gün sonra hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Orhan Tayoğlu ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

MÜTALAA AÇIKLANDI

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Orhan Tayoğlu, SEGBİS ile katıldı. Şikayetçiler ve taraf avukatları, duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın haksız tahrik hükümleri uygulanıp, 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Şikayetçi avukatı Fırat Kılıç da sanık Orhan Tayoğlu'nun ceza indiriminden yararlanmak için olayı her aşamada farklı anlattığını savundu. Kılıç, "Sanığın anlattıkları hep birbiriyle çelişmektedir. Ayrıca tanıkları da onun gibi ifadelerini değiştirmektedir. Ailenin tek istediği, sanığın gereken cezayı alması. Bu şekilde acılarının azalacağını bize iletmektedirler" dedi.

'PARMAĞIM KOPUK HALDE PANSUMAN YAPTIM'

Sanık Orhan Tayoğlu ise maktulü öldürme veya yaralama kastı olmadığını iddia etti. Mütalaaya karşı savunmasını yapan Tayoğlu, "İsteyerek bir şey yapmadım. Yaralandığımı görünce parmağım kopuk olduğu halde maktule pansuman yapmaya çalıştım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Diğer Haberler

  1. İçişleri Bakanlığı: 6 günde polisimiz tarafından düzenlenen operasyonlarda 643 şüpheli yakalandı
  2. Kadıköy'de devrilen vinç 11 katlı binaya çarptı
  3. Nefes borusuna salatalık parçası kaçan müşteriyi işletmeci kurtardı
  4. Bursa'da trafikte 2 sürücünün yol verme tartışması kamerada
  5. Şırnak’ta kaybolan işitme engelli Servet, 18 saat sonra mağarada bulundu
  6. Erciyes Dağı'na tırmanırken düşen dağcı hayatını kaybetti
  7. Rusya basınından deprem konutlarına övgü
  8. Eğitime geldikleri kanyonda kaybolan İHH gönüllülerini kurtarma çalışmaları sürüyor
  9. Bursa'da, pilav etkinliğinde rahatsızlananların sayısı 182’ye yükseldi
  10. Bilim insanlarından toryum için yeni reaktör modeli

© Copyright 2026

DHA