Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ASAT ekipleri, akustik cihazlarla enkazdaki onlarca kişinin yerini tespit etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ekipleri, içme suyu hatlarındaki kayıp kaçakları bulmak için kullanılan cihazlarla Hatay’da onlarca kişinin göçük altındaki yerini tespit etti.

ABONE OL
ANTALYA, (DHA)

Yer altındaki su damlalarının sesini bile duyabilen akustik cihazları kullanan ekipler, sessizlik sağlandığında “Sesimi duyan varsa, iki kez vursun” diye bağırıyor.

Enkaz altından gelen iki vurma sesi ile depremzedenin canlı olduğunu ve yaklaşık konumunu tespit ediyor. Daha sonra en yakın arama ekibi, operatörün belirlediği noktadan depremzedeyi çıkartıyor. 24 saat boyunca enkaz dinleyen ekipler, onlarca canın, hayata dönmesine yardımcı oldu. 

Son olarak, depremin 108’inci saatinde Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibi tarafından Hatay’da Neslihan Karadeniz ve çocukları Fatma, Münire ve Ramazan’ın kurtarma çalışması öncesinde enkazda canlı olduğu ASAT ekipleri tarafından belirlendi.




 

Diğer Haberler

  1. Bodrum'da bayram hareketliliği; polis ekiplerinden ilçe girişinde denetim
  2. 3 gündür kayıptı, sahilde ölü bulundu
  3. Ankara'da 228 adet tabanca ele geçirildi
  4. Gülistan Doku soruşturmasında şüpheli Umut Altaş gözaltına alındı
  5. TIR, otomobile çarpıp viyadükten düştü; 3 ölü, 3 yaralı
  6. 78 kişinin öldüğü otel yangınında istinaf mahkemesi itirazları reddederek verilen cezaları aynı şekilde onadı
  7. Saat Kulesi önünde bıçakla taşkınlık çıkaran şüpheli gözaltına alındı
  8. Mersin merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 66 tutuklama
  9. Artvin'de çay hasadı başladı
  10. Akıntıya kapılıp 1 kilometre sürüklendi, çalılara tutunarak hayatta kaldı

© Copyright 2026

DHA