Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ataşehir Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Servet Ön hakkında 8 yıla kadar hapis talebi

Ataşehir Belediyesi eski Ruhsat ve Denetim Müdürü Servet Ön hakkında 'mal varlığı ile ilgili gerçeğe aykırı beyanda bulunma' ve 'gelirine oranla açıklanamayan harcamalar yaptığı' iddialarıyla 2022 yılında başlatılan soruşturma tamamlandı. Ön hakkında, 'Haksız mal edinme' suçundan 3 yıldan 5 yıla, 'Gerçeğe aykırı bildirimde bulunma' suçundan ise 6 aydan 3 yıla kadar hapsi istendi.

ABONE OL
Leyla YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 Kasım 2022'de Ataşehir Belediyesi eski Ruhsat ve Denetim Müdürü Servet Ön'ün makamında rüşvet aldığına dair videoların sosyal medyada yayınlanması ve ardından çıkan haberlerin ardından soruşturma başlatmıştı. Belediye tarafından görevine son verilen Servet Ön hakkında iddianame hazırlandı. Servet Ön'ün görev yaptığı süre boyunca idareye verdiği mal bildirim beyannameleri ile aktif ve pasif mal varlığına bilirkişi marifetiyle inceleme yapıldı. Servet Ön'ün 14 Haziran 2019 tarihinde bir limited şirketi üzerinden Ümraniye'de 325 ada 16 parseldeki daireyi satın aldığı ancak bu alımı mal bildirimlerinde beyan etmediği belirlendi. Ön'ün 9 Ocak 2020 tarihli mal bildiriminin de gerçeğe aykırı olduğu tespit edildi. Ayrıca, maaşının beş katını aşan çeşitli gayrimenkul ve araç alım-satımı ile banka para transferlerini zamanında idareye bildirmediği kaydedildi. Servet Ön'ün maaş, banka dekontları, mal alım satışlarının incelenen rapora göre toplam gelirinin 6 milyon 345 bin 859 lira, giderlerinin ise 15 milyon 720 bin 755 lira olduğu, bu tutarlar arasında 9 milyon 375 bin 796 lira fark bulunduğu, bu farkın ise Ön'ün beyan edilmemiş kişisel harcamaları ve yaşam giderlerini içermediğini ve gayrimenkul, döviz, hisse senedi alım satımları mevcut para miktarının, nakit akışının ve yapılan harcamalardaki artışın ailenin gelirine uygun olmadığı iddianamede yer aldı.

CEZA İSTEMİ

Servet Ön hakkında, 'Haksız mal edinme' suçundan 3 yıldan 5 yıla kadar, 'Gerçeğe aykırı bildirimde bulunma' suçundan ise 6 aydan 3 yıla kadar olmak üzere toplam 3 yıl 6 aydan 8 yıla kadar hapsi istendi.

Diğer Haberler

  1. Aydın’da 21 yıl önceki cinayette faillerden biri yakalanıp, tutuklandı
  2. İzmir’de iftar çadırında görevli belediye personeline bıçaklı saldırı
  3. Büyükçekmece TEM Otoyolu'nda TIR devrildi; şoförü yaralandı
  4. Bilal Erdoğan: Eğitimin her alanında ileriye yürüyen bir Türkiye var
  5. Milas merkezli iki ilde tefeci operasyonu: 4 tutuklama
  6. Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer, CHP’den ihraç edildi
  7. Çorum'da 180 litre kaçak alkol imha edildi
  8. Manisa’da evli çiftten biri ölü, diğeri baygın halde bulundu
  9. Bağdat Caddesi'nde otomobilin çarptığı yaya öldü; 5 suç kaydı olan sürücü yakalandı
  10. Husumetlileri tarafından başından tabancayla vurularak öldürüldü

© Copyright 2026

DHA