Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Avcılar'da ev almak istedi, 4 milyon 750 bin lira dolandırıldı: 7 gözaltı

Avcılar'da ev almaya çalışan Y.K. (45)' yı 4 milyon 750 bin lira dolandırdığı iddia edilen 7 şüpheli yakalandı. Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep ve Adana'daki operasyonlarda yakalanan şüphelilerden 6'sı tutuklanırken 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ABONE OL
Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA)-

Avcılar'da 45 yaşındaki Y.K., ev almaya çalışırken dolandırıldığı şikayetiyle 21 Mart'ta emniyete başvurdu. İlan sitesinden bulduğu daire için satıcılarla irtibata geçen Y.K., yapılan pazarlığın ardından şüphelilerin verdiği banka hesabına 4 milyon 750 bin lirayı havale ettiğini ancak satıcıların ortadan kaybolduğunu söyleyerek şikayetçi oldu. İhbar üzerine çalışma başlatan Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirledi. Delilleri toplayan polis, şüphelilerin Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep ve Adana'daki adreslerine operasyon yaptı. Gözaltına alınan 7 şüpheliden Hatay ve Adana'da yakalananlar İstanbul'a getirilirken Gaziantep ve Şanlıurfa'da yakalananların işlemleri ise bulunduğu illerde yapıldı.

6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

'Sazan sarmalı' olarak bilinen dolandırıcılık yöntemini kullanan şüphelilerin, mağdurlara aynı daireyi isteyen başka kişilerinde olduğunu söyleyerek parayı hesaplarına havale ettirdiği ve ellerine geçen parayla kripto para alarak ortadan kayboldukları tespit edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerin daha önceden de suç kayıtlarının olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.B. (20), M.D. (19), H.H.K. (19), M.Ö. (40), S.E. (33) ve S.A.(48) tutuklanırken M.K. isimli şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Diğer Haberler

  1. Şehit Başçavuş Ferhat Gedik mezarı başında anıldı
  2. Şile'de motosiklet kazasında felç olan eski Türkiye şampiyonu görgü tanığı arıyor
  3. Eşiyle tartışıp evi ateşe verdi
  4. Aydın'daki orman yangını 2'nci gününde
  5. Süper Loto’da büyük ikramiye 270 milyon TL’yi aştı, bayilerde hareketlilik arttı
  6. Giresun’da derede akıntıya kapılan 2 kızının ardından annenin de cansız bedeni bulundu
  7. Irmaktaki adacıkta mahsur kaldı, kendisini kurtaran ekiplerden özür diledi
  8. Ceyhan Nehri'nde kaybolan 2 çocuk için arama çalışmaları 2'nci günde
  9. Evinde binlerce uyuşturucu hap ele geçirilen şüpheli: Bana ait değil, kimsenin günahını alamam
  10. 'Alihan Kuriş' suç örgütüne yönelik operasyon: 30 gözaltı

© Copyright 2026

DHA