Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Avrasya Tüneli, yarın motosiklet sürücülerinin kullanımına açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca İstanbul'da iki kıta arasındaki yolculuk süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli'nin yarından itibaren motosiklet sürücülerinin kullanımına açılacağı belirtildi. Motosikletlerin tek yön geçişinin gündüz tarifesinde 20 lira 70 kuruş, gece tarifesinde ise 10 lira 35 kuruş olarak ücretlendirileceği duyuruldu.

ABONE OL
Kaan ULU/ ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Avrasya Tüneli’nin 22 Aralık 2016 tarihinde hizmete girdiği anımsatılarak, tünelin Asya ve Avrupa kıtaları arasındaki yolculuk süresini 5 dakikaya indirdiği, İstanbul trafiğini de önemli ölçüde rahatlattığı kaydedildi. Açıklamada, "Avrasya Tüneli’ni kullanan motosikletlerin tek yön geçişi 05.00-23.59 saatleri arasındaki gündüz tarifesinde 20 lira 70 kuruş, 00.00 - 04.59 arasındaki gece tarifesinde ise 10 lira 35 kuruş olarak ücretlendirilecek. Motosiklet sürücüleri, serbest gişe sistemi bulunan Avrasya Tüneli’nden HGS hesaplarıyla geçiş ödemelerini yapabilecek" denildi.

Avrasya Tüneli'nin özellikle kış dönemindeki kötü hava koşullarından olumsuz yönde etkilenen motosiklet kullanıcıları için kıtalar arası geçişte alternatif olacağına işaret edilen açıklamada, otomobil ve minibüs tipindeki hafif araçlara ek olarak motosikletler için de güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmeti sağlanacağı kaydedildi.

Motosikletler için alınan bu kararın, sadece Karayolları Trafik Yönetmeliği’ndeki motosiklet tanımında belirtilen sınıf taşıtlarını kapsadığı belirtilerek, "Bu tanımın dışında kalan elektrikli bisiklet, bisiklet, scooter, moped ve mobilet gibi taşıtların tünelden geçmesi ise yasak olacak. Otomobil, minibüs ve motosiklet dışındaki araçların tünelden geçmesi durumunda ve trafik kurallarına aykırı hareketlerde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen cezai işlem uygulamaları devam edecek" denildi.

Diğer Haberler

  1. Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Malatya ve Kilis'te incelemelerde bulundu
  2. SMA’lı Uras Çağrı bebek için zaman daralıyor
  3. Samsun’da öğretmene şiddete sendikalardan ortak tepki
  4. Esenyurt'ta silahlı saldırı: 3 yaralı
  5. Başakşehir'de trafik kazası: 1 ölü 2 ağır yaralı
  6. Kızı ile torununu öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet
  7. ASKİ Genel Müdürü Akçay: Ankara'nın suyu en az 200 gün gider
  8. Sarıyer'de günü değiştirilen semt pazarının esnafı belediye binasının önünde eylem yaptı
  9. Ahmet Davutoğlu'nun yengesi son yolculuğuna uğurlandı
  10. Türkiye Taşkömürü Kurumu, 263 işçi alacak

© Copyright 2025

DHA