Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Avrupa’nın bilim ödülü adayı Alkoçlar oldu

Avrupa İş Kulübü ve Avrupa Diplomatlar Birliği’nin bu seneki Avrupa Yılın Genç Bilim Ödülü adayı Türk bilim insanı Erdal Can Alkoçlar oldu.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)

Avrupa Birligi’ne akredite iki köklü kurum olan, Zbigniew Roch Başkanlığı’ndaki Avrupa İş Kulubü (EBCA) ile Türkiye Başkanlığı’nı Ferhat Bozçelik’in yürüttüğü Avrupa Diplomatlar Birliği (DMW), bu seneki Avrupa Yılın Genç Bilim Ödülü adaylarının Türk bilim insanı Erdal Can Alkoçlar olduğunu açıkladı.


Biyosotik ve farmasotik alanda kapsamlı AR-GE faaliyetleri yürüten ve gerek şahsi gerek bünyesindeki şirketlerde toplam 422 ilaç patentine sahip olan Alkoçlar, daha önce de 2015’te Türk Patent Ödüllerinde 4’üncülük, 2016 ve 2019’da da "Yılın Genç Bilim İnsanı’’ ödüllerine layık görülmüştü.Roch ve Bozcelik, buluşlarının makaleleri Harvard, MIT ve Avrupa Birliği Bilim Topluluğu portalında (CORDIS) yayında olan Alkoçlar’ın bu ödüle aday gösterilmesinin Covid-19’un semptomatik tedavisine yönelik geliştirdiği adjuvan formulasyonlar olduğunu vurguladı.

Diğer Haberler

  1. Nevşehir’de oto döşeme dükkanında yangın
  2. Samsun'da 4 büyüklüğünde deprem
  3. Osmaniye'de iki otomobil kafa kafaya çarpıştı; 4 yaralı
  4. Milleyha Doğa Buluşması’na 2’nci gününde yoğun ilgi
  5. Otomobilin çarptığı kadın öldü
  6. Hatay’da suyla dolan çukura düşen çocuk öldü
  7. Kocaeli'de 7 katlı iş merkezinde yangın
  8. Hafif ticari araç ile midibüs çarpıştı: 6 yaralı
  9. Kayseri’de yolcu otobüsü ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı
  10. Hatay’da 3 gündür süren sağanak yağış sele yol açtı

© Copyright 2026

DHA