Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Aydın'da nehirde boğulan Şahin, son yolculuğuna uğurlandı

Aydın'ın İncirliova ilçesinde serinlemek için girdikleri Büyük Menderes Nehri'nde kaybolduktan 93 saat sonra cansız bedenine ulaşılan Şahin Özdağ (11), gözyaşları içinde toprağa verildi.

ABONE OL
Melek FIRAT/AYDIN, (DHA)-

Olay, 18 Temmuz'da saat 18.00 sıralarında Acarlar Mahallesi'ndeki Büyük Menderes Nehri'nde meydana geldi. Nehir kenarında piknik yapan çocuklar serinleme için suya girdi. Bir süre sonra akıntıya kapılan çocuklardan biri kendi imkanlarıyla kıyıya çıkarken, Eda Kurtulmuş (15) ile Şahin Özdağ (11) ise kayboldu. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Sahil Güvenlik, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gece boyunca devam eden çalışmalara İzmir'den gelen dalgıç ekipleri de destek verdi. Arama çalışmalarının ikinci gününde, olayın yaklaşık 21'inci saatinde Eda Kurtulmuş'un cansız bedeni, suya girdiği noktadan yaklaşık 1 kilometre mesafede, kıyıya yakın bir bölgede su altında bulundu. Kurtulmuş'un dalgıç ekipleri tarafından sudan çıkarılan cenazesi, geçen 20 Temmuz'da Acarlar Mahalle Mezarlığı'na gözyaşları arasında toprağa verildi.

OLAY ANI KAMERADA

Öte yandan, olayın yaşandığı anın video kaydı da ortaya çıktı. Cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde, nehirde oynayan çocukların bir süre sonra akıntıya kapıldığı ve diğer çocukların yardım çığlıkları atarak kurtarmaya çalıştığı anlar yer aldı.

KUR'AN KURSUNDA GİYDİĞİ KIYAFETLERİ TABUTUNA SERİLDİ

Aramalara devam eden ekipler, 93 saat sonra sazlıkların arasında Şahin Özdağ'ın da cansız bedenine ulaştı. Acarlar Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nde cenazesinde Özdağ'ın tabutuna Kur'an kursunda giydiği kıyafeti serildi. Kılınan namazının ardından Şahin Özdağ'ın cenazesi, Acarlar Mahalle Mezarlığı'na götürülüp, torağa verildi.

Diğer Haberler

  1. Silivri açıklarında bulunan cesedin batan geminin 2'nci kaptanına ait olduğu belirlendi
  2. Kapadokya'da peribacasından kopan kayalar düştü; 2 ölü, 5 yaralı
  3. Sinem Dedetaş, cezaevinden tahliye oldu
  4. Para vermeyen annesini rehin aldı, özel harekat ekipleri yakaladı
  5. Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Cem Akaş son yolculuğuna uğurlandı
  6. Kaza şehidi polis memurunun cenazesi, törenle Ankara'ya uğurlandı
  7. Sinem Dedetaş ev hapsi şartıyla tahliye edildi
  8. Kağıthane'de selde kayan toprak kaldırılıyor
  9. Hastanede kızını vurmak isteyen baba polisin operasyonu ile yakalandı
  10. Prof. Dr. Sözbilir, yakın gelecekte deprem üretme potansiyeli olan faylara dikkat çekti

© Copyright 2026

DHA