Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Babasını öldüren sanığın cezası istinafta onandı

İzmir'de, babası Haşmet Gürkan'ı (54) 28 yerinden bıçaklayarak öldüren Devrim Gürkan'a (31) verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, istinaf mahkemesinde onandı.

ABONE OL
Kadir ÖZEN/İZMİR, (DHA)-

Olay, 15 Nisan 2022'de, Güzelbahçe ilçesindeki 'Ayfer Abla' isimli balık restoranında meydana geldi. Devrim Gürkan, babası Haşmet Gürkan'ı sahibi olduğu balık restoranında 28 yerinden bıçakladı. Daha sonra polis merkezine gidip teslim olan Devrim Gürkan, çocukluğundan beri babasının kendisine şiddet uyguladığını iddia edip, cinayeti anlattı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Devrim Gürkan, tutuklandı. Cinayetin ardından cesedin altından ikinci bir bıçak çıktı. Adli Tıp'a gönderilen ikinci bıçağın üzerindeki DNA örneklerinin de Haşmet Gürkan ile eşleştiği ve cinayette kullanıldığı belirlendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürütülen soruşturmanın ardından sanık Gürkan hakkında 'Üst soydan akrabayı tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle İzmir 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Devrim Gürkan, davanın 22 Mart'taki duruşmasında verdiği ifadesinde, "Çocukluğumdan beri şiddet gördüm. Günde 16 saat çalıştırıldım. Eğitim hayatımla, çocukluğumla oynadılar. Başarılı bir öğrenciydim. Yüksek not almama rağmen okuldan alındım. Beni karaladılar. Böyle bir olay yaşandığı için pişmanım" dedi.

SAVCI MÜTALAASINI VERDİ

4 Mayıs'ta görülen 7'nci duruşmada, savcı esasla ilgili mütalaasını açıklayıp iddianamede de istenilen 'ağırlaştırılmış hapis' cezası talebini tekrarladı. İzmir 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 24 Mayıs'ta görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, sanık Devrim Gürkan'ı, 'Üst soydan akrabayı tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse çarptırdı, indirim de uygulamadı.

Sanık Devim Gürkan'ın avukatları, cezayı istinaf mahkemesine taşıdı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 24'üncü Ceza Dairesi, talebi yerinde bulmayarak esastan reddedip, yerel mahkemenin kararını onadı.

Diğer Haberler

  1. Ankara’da eve çağırdıkları 1 kişiyi gasbeden sevgililer tutuklandı
  2. Karısını baltayla öldürüp, banyoya gömdü; kadının yakınlarının kayıp ihbarıyla cinayet ortaya çıktı
  3. Adıyaman'da silahlı kavga: 2’si ağır 5 yaralı
  4. Edirne merkezli 5 ilde gerçekleşen FETÖ operasyonunda 6 tutuklama
  5. Kayseri’de ‘dur’ ihtarına uymayıp, polise çarpan otomobilin sürücüsü ve 3 arkadaşı yakalandı
  6. Lastiği patlayan itfaiye aracı, iki köprü arasına sıkıştı; 3 yaralı
  7. Bağcılar'da emlakçı, 10 bin liralık komisyon için husumetlisinin oğlunu silahla vurdu
  8. ESK Genel Müdürü Taylan: Hakkımda ortaya atılan iddia açıkça bir manipülasyondur
  9. Eskişehir’de bir polis memuru görevden uzaklaştırıldı
  10. Gizli bölümlere saklanmış uyuşturucuları, narkotik köpeği buldu

© Copyright 2025

DHA