Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Babasının dövdüğü Mertcan, yaşam savaşını kaybetti

Hatay'ın İskenderun ilçesinde babası Mehmet Ali Y. tarafından dövülerek ağır yaralanan Mertcan Y., (6) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

ABONE OL
Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), (DHA)

Gültepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda, ihbar üzerine Mehmet Ali Y.'nin evine giden sağlık ekipleri, oğlu Mertcan Y.'nin başına sert cisimle vurulması sonucu ağır yaralandığını belirledi. Hayati tehlikesi olan çocuk hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Oğlunu elektrik süpürgesinin borusuyla dövdüğü iddia edilen Mehmet Ali Y., polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheli, ifadesinde, oğlunun yüksek yerden düştüğünü öne sürdü. Ancak yapılan araştırmada Mehmet Ali Y.'nin oğlunu ödevini yapamadığı için elektrik süpürgesinin demiriyle dövdüğü ortaya çıktı. Baba Mehmet Ali Y. tutuklandı. İskenderun Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Mertcan Y. bugün sabaha karşı yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı.

Çocuğun cenazesi otopsi için Mustafa Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

"İNSAN KENDİ CANINI ÖLDÜRÜR MÜ?"

Babası tarafından dövülerek ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Mertcan Yılmaz'ın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Dedesi Hüseyin Özger, "Böyle birşey var mı dünyada? 6 yaşındaki çocuğu bile bile bir insan öldürür mü ? Kendi evladını, kendi canını öldürür mü?" diye tepki gösterdi.

Torunun 5 gün hastanede yattığını anlatan Özger, "Kafasına süpürgenin sapıyla vurmuş. Daha önce de şiddet uygulamış. Ama biz bilmiyorduk. Böyle bir insan mı olur? Böyle bir baba mı olur? Hiçbir canlı bunu yapmaz" dedi. Minik çocuğun cenazesi otopsinin ardından tekrar götüreleceği İskenderun'da toprağa verileceği bildirildi.



BABAANNE DE TEPKİLİ

Baba anne Halide Özbahçeci, torununun ölüm haberini alınca hastaneye koştu. Hastane önünde feryad eden babaanne, oğlu hakkında çevreye ve ailesini zarar vermesi nedeniyle onlarca kez şikayette bulunduğunu, davasının devam ettiğini belirterek tepkisini dile getirdi.

Diğer Haberler

  1. Bilal Erdoğan: İnsanlık ittifakına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var
  2. Mersin'de 2 belediyeye 3,7 milyon TL çevre kirliliği cezası
  3. Evin bahçesine giren beton mikserinin altında kalan Hatice öldü, ağabeyi ağır yaralı
  4. Karnından 2 kilo 200 gram ağırlığında tümör çıkarıldı
  5. Lastiği patlayan otomobil, refüje çarpıp takla attı
  6. Uludağ’da drift atan ehliyetsiz sürücüye 65 bin TL ceza
  7. Baraj gölünde teknenin alabora olması sonucu kaybolan Fatih’in cansız bedeni bulundu
  8. Balık tutmak için inmeye çalıştığı falezlerde 20 metre yüksekten düşüp yaralandı
  9. Silahlı saldırıya giderken yakalandılar: 4 tutuklama
  10. 'Bıçak parası' soruşturmasında tutuklanan profesörün savcılık ifadesi ortaya çıktı

© Copyright 2025

DHA