Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bağ evindeki patlamanın davasında keşif yapılacak

Tokat'ta bağ evine tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettiği, 1 kişinin öldüğü, 5'i asker 6 kişinin yaralandığı olaya ilişkin yargılanan 2 sanık suçlamaları reddetti. Mahkeme, olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi.

ABONE OL
Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA)

Olay, 18 Mayıs 2024'te Erbaa ilçesi Karayaka beldesi Hürmüzlü köyündeki bağ evinde meydana geldi. Jandarma ekiplerinin, bağ evine girdiği sırada yaşanan patlamada 5'i jandarma personeli, 7 kişi yaralandı. Patlamada bağ evinin sahibi Ahmet Karaçoban'ın oğlu Sefa Can Karaçoban (29) hayatını kaybetti. Yaralanan Ahmet Karaçoban ile birlikte Jandarma Astsubay Mustafa Evkay (32), uzman çavuşlar Muhammed Avcı (25), Burak Muslurget (30), Alperen Songül (28) ve Sezer Ertürk (28) hastanede tedavi altına alındı. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheliler Turgay Öztürk ve İsmail Güreldi, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Olaya ilişkin hazırlanan iddianameyle 2 sanık hakkında ‘kasten öldürme’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve her bir yaralı için 8’er yıl hapis cezası istemiyle 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Sanıklar bugün hakim karşısına çıktı. Erzincan’da tutuklu bulunan Turgay Öztürk duruşmaya getirilirken, İsmail Güreldi ise SEGBİS ile salona bağlandı. Duruşmada sanıklar, suçlamaları kabul etmedi.

Turgay Öztürk ifadesini tekrarlayarak mahkeme başkanına, “Bu olayda suçum yoktur. Takdir Allah’ın karar ise sizindir. Tahliyemi istiyorum” dedi. İsmail Güreli ise “Tarafıma atılan suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Mahkeme, patlamanın yaşandığı bağ evinde 16 Mayıs 2025 tarihinde keşif yapılmasına karar verildi.


Diğer Haberler

  1. İTO Başkanı Şekib Avdagiç: Ya kendimizi dönüştüreceğiz ya da başkalarının bizi dönüştüreceği bir varlık haline geleceğiz
  2. 'Kalp krizi geçirdi' diye ihbar yaptı; boğarak öldürdüğünü itiraf etti
  3. Evde tek başına olan çocuk çakmakla oynarken evi yaktı; 2 kişi dumandan etkilendi
  4. Eşini öldürüp, intihar etti
  5. İstanbul'da sahte içki operasyonu: 32 gözaltı
  6. Hilalnur'un öldüğü kazada tutuksuz yargılamaya itiraz
  7. Murat Çalık: İmamoğlu'nun bana herhangi bir talimatı olmamıştır
  8. MSB: 'NATO Irak Misyonu'nun çekilmesi kararlaştırıldı
  9. Bakan Uraloğlu'ndan Karadeniz'de saldırıya uğrayan gemiye ilişkin açıklama
  10. Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturması; ifade işlemi başladı

© Copyright 2026

DHA