Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Akar: ABD tarafından olumlu ve somut adımlar bekliyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'de, Türkiye'ye F-16 satışına kısıtlayıcı koşullar getiren maddelerin savunma bütçesinin nihai metninden çıkarılmasına ilişkin, "Olumlu yaklaşımlara bağlı olarak artık ABD tarafından olumlu ve somut adımlar bekliyoruz. Bir an önce bu sürecin olumlu ve süratli bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA) -

Akar, Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen ile bakanlıkta görüşmesinin ardından düzenlediği basın açıklamasında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. ABD'de, Türkiye'ye F-16 satışına kısıtlayıcı koşullar getiren maddelerin savunma bütçesinin nihai metninden çıkarılmasına ilişkin sorusu üzerine Akar, 40 adet F-16 tedariki ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 79 adet uçağın modernizasyonu için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bu çalışmaların olumlu ve süratli bir şekilde sonuçlanması için gayret gösterdiklerini aktaran Bakan Akar, şunları söyledi:

"Bütün gelişmeleri, çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu konuda başlangıçtan itibaren ABD'li muhataplarımızın olumlu yaklaşımlarını gördük. Başta ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin olmak üzere heyetler arası yapılan görüşmelerde heyet üyeleri dahil ABD tarafından hep olumlu bir yaklaşım gördük. Bu olumlu yaklaşımlara bağlı olarak artık ABD tarafından olumlu ve somut adımlar bekliyoruz. Bir an önce bu çalışmaların, sürecin olumlu ve süratli bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz. Türkiye'nin terörle mücadelesini ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyon çalışmalarını başta Finlandiya olmak üzere tüm müttefiklerimizin desteklemesini, katkılarını bekliyoruz."

Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröristlerle mücadele ettiğini, tek hedefinin teröristler olduğunu vurgulayan Akar, "Hem terörle mücadele konusunda hem de NATO içindeki görevlerimizi tam olarak yerine getirebilmemiz konusunda müttefiklerimizden Silahlı Kuvvetlerimizin tedarik ve modernizasyon çalışmalarına desteğinin sağlanmasına gerekli katkıyı bekliyoruz. F-16 konusu da bunun bir parçası. Diğer müttefiklerimizden temin ve tedarik etmek için yaptığımız çalışmalar var fakat bazı tahditlerle karşılaşıyoruz. Bu tahditlerin de kaldırılmasını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Çünkü doğal olarak hepimizin bilmesi gereken en önemli husus; Güçlü Türk Silahlı Kuvvetleri, güçlü NATO, güçlü ittifak demektir" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler

  1. Bursa'da aracın üzerinde bulduğu çantadaki 30 bin TL'yi polise teslim etti
  2. Bursa'da polis denetiminde aranan 8 kişi yakalandı, 261 bin TL ceza kesildi
  3. Zeytinburnu açıklarında gemide zehirlenen 4 kişi hastaneye sevk edildi
  4. Tokat'ta okul bahçesinde kavga: 2 yaralı
  5. Fatih'te midyeciyle tartışan şüpheli, kavgayı ayırmaya çalışan midyecinin kız kardeşini bıçakladı
  6. Üvey oğlunun tabancayla vurduğu belediye personeli ağır yaralandı
  7. Muğla’da rafting botu devrildi: 12 yaşındaki çocuk öldü
  8. Çankırı’da çıkan yangında 2 ev, 2 ahır ve 1 samanlık küle döndü
  9. Boğulma tehlikesi geçiren 2 kız kardeşe ilk müdahaleyi sahildeki doktor ve emekli hemşire yaptı
  10. Sarıyer'de 4 aracın karıştığı zincirleme kazada otomobil sürücüsü yaralandı

© Copyright 2026

DHA