Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Çavuşoğlu, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 1-2 Mart'ta Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak.

ABONE OL
Şaduman TÜRKAY/ ANKARA, (DHA)-

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Bakanımız, G20 Hindistan Dönem Başkanlığı çerçevesinde, 1-2 Mart 2023 tarihlerinde Yeni Delhi'de düzenlenecek G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacaktır. Toplantıda, insani yardımlar ve afet yardımları, gıda ve enerji güvenliği, terörizmle mücadele, çok taraflılığın güçlendirilmesi ve kalkınma iş birliği başta olmak üzere küresel gündemde öne çıkan hususlarda görüş alışverişinde bulunulacaktır" denildi.

Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya'nın oluşturduğu MIKTA'nın 23'üncü Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın da bu vesileyle gerçekleştirileceği belirtilerek, "7 Mart 2022 tarihinde Avustralya'dan devraldığımız MIKTA Dönem Başkanlığı Endonezya'ya geçecektir. Sayın Bakanımızın anılan toplantılar kapsamında ikili görüşmeler de yapması planlanmaktadır" denildi. 

 

Diğer Haberler

  1. Aydın’da çilek bahçesinde kaçak kazıya suçüstü: 6 gözaltı
  2. Bağcılar'da iş yerine uyuşturucu operasyonu; 22 kilo 970 gram ham madde ele geçirildi
  3. Kontrolden çıkan otomobil, sulama kanalına uçtu
  4. Ankara'da 'omuz atma' kavgası; 4 yaralı
  5. Bursa'da müteahhit ile inşaat işçileri arasında kavga: 8 yaralı
  6. DMM: Bakan Şimşek’in istifasını sunduğuna ilişkin iddialar gerçeği yansıtmamaktadır
  7. Beton mikseri karşı yola geçip iki minibüsle çarpıştı; 1 ölü, 8 yaralı
  8. Avcılar’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza kamerada
  9. Bodrum Bölge Liman Başkanı rüşvet suçundan tutuklandı
  10. 876’şar yılla yargılanırken 8 yıl ceza alan Ezgi Apartmanı sanıklarıyla ilgili gerekçeli karar açıklandı

© Copyright 2026

DHA