Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Ersoy: Milliyet farkı ödemesi alan otele 54 bin 694 lira ceza uygulandı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılı ilk çeyrek turizm verileri ve turizmdeki yeni hedefleri açıklamak üzere Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) basın toplantısı düzenledi. Mehmet Nuri Ersoy konuşmasında, Antalya'daki bir otele rezervasyonunu bir İngiliz internet sitesi üzerinden yapan Türk vatandaşının, 120 euro "Milliyet Farkı" ücreti ödemesiyle ilgili konuya değindi. Ersoy," 'Milliyet farkı' ödemesi alan firmaya 54 bin 694 lira idari para cezası verildi ve firma tarafından alınan ücret farkı da misafire iade edildi." dedi.

ABONE OL
Hasan YILDIRIM/İSTANBUL,(DHA)

 

Bakan Ersoy, Formula 1 yarışlarının İstanbul'da yapılmasıyla ilgili ise, "Mayıs'ın ilk haftası içerisinde mevcut kiracının yeri boşaltması ve yeni kiracıya devir teslim yapılacak. Sonrasında da hızlı bir şekilde 2026 itibarıyla Formula 1 yarışlarının İstanbul'a getirilmesiyle ilgili kontratlama süreci başlayacak." diye konuştu.

 

"İLK ÇEYREKTE İRAN BİRİNCİ ÜLKE"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılı ilk çeyrek turizm verileri ve turizmdeki yeni hedefleri açıkladı. Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) basın toplantısı düzenleyen Mehmet Nuri Ersoy 2024’ün ilk çeyreğinin turizmde rekorlarla başladığını söyledi. Bakan Ersoy "İlk çeyrek 2024 9 milyon ziyaretçiyle kapattık. Yani geçen seneyle kıyasladığında yüzde 16.7'lik artışala gerçekleştirdik. Geçen sene 2023'te 56.7 milyon ziyaretçiydi yıl sonu hedefimiz de 60 milyon ziyaretçiydi. Kısaca diyebiliriz ki yıl sonu ziyaretçi hedefine uyumlu bir şekilde gidiyoruz. İlk üş pazara baktığımız zaman birincilik İran'da ikinci Almanya, üçüncü Rusya. İran Nevuz dönemine denk geldiği için ilk çeyrekte İran birinci olarak çıkıyor. Klasik destinasyonlarımız Almanya ve Rusya ise, ikinci ve üçüncü sıraları paylaşıyorlar " dedi. İlerleyen çeyrek raporlarda sıralamanın değişeceğini söyleyen Bakan Ersoy, Almanya ve Rusya'nın sıralarını koruyacağını İngiltere'nin de üçüncü pazar olacağını düşündüklerini belirtti.

 

"KİŞİ BAŞI HARCAMA 93 DOLARA ÇIKTI"

Bakan Ersoy, "İlk çeyrekte 11.1 ortalama kalış süresi gerçekleşti. Yıl sonunda ortalama 9.7 ortalama kalış hedefimiz vardı. İlk çeyrekte bu 11.1 olarak gerçekleşti. Hedefimizle uyumlu brir şekilde ilk çeyrek kalış sürelerinin gerçekleşmelerinin olduğunu söyleyebiliriz. Geçe sene ilk çeyrek 84 dolarla kapandı. Bu dönem ilk çeyrek ise, 93 dolar olarak gerçekleşti.Yıl sonu beklentisi geçen sene 99 dolar olarak açıklanmıştı. Yıl sonu beklentimiz 103 dolar olarak yeni revizyonla belirlendi. Geçmiş yıllarla kıyasladığınız zaman rekor bir kişi başı gecelik harcama rakamına Türkiye'nin geldiğini görebiliyorsunuz " dedi.Ersoy, 2024 yılı ilk çeyreğinde 8.8 milyar dolar gelir elde ettiklerini söyleyen Ersoy, yıllık turizm gelirlerinin ise 60 milyar dolarla rekor beklediklerini de açıkladı.2024 yılından itibaren özellikle ilk çeyrekte 34 ülkede ulusal televizyon kanallarında yayın yaptıklarını belirten Nuri Ersoy, dijital iletişimde 67 ülkede 4.3 milyar gibi rekor bir görüntüleme yaptıklarını dile getirdi. Ersoy, sosyal medya kanallarında dünyada en çok takipçisi olan ikinci ülke durumuna geldiklerini de söyledi.

 

"2026'DA FORMULA 1'İN İSTANBUL'A GETİRİLMESİYLE İLGİLİ KONTRATLAMA SÜRECİ BAŞLAYACAK"

Formula 1 ile ilgili hale sürecinin başarıyla tamamlandığını dile getiren Bakan Ersoy, "İkinci aşamaya geçtik. Mayıs'ın ilk haftası içerisinde mevcut kiracının yeri boşaltması ve yeni kiracıya devir teslim yapılacak. Sonrasında da hızlı bir şekilde 2026 itibarıyla Formula 1 yarışlarının İstanbul’a getirilmesiyle ilgili kontratlama süreci başlayacak.Planlandığı şekilde süreç devam ediyor." dedi.

 

"FİRMAYA 54 BİN 694 LİRA İDARİ PARA CEZASI VERİLDİ"

Ersoy, Antalya'da bir otelde "milliyet farkı" ücreti alınmasıyla ilgili konuya da değinerek "Bu ilgili otelde bakanlığımızca denetim yapıldı. Yapılan inceleme sonucunda misafir rezervasyonunun tesis tarafından konfirme edildikten sonra ‘Milliyet farkı' şeklinde haksız bir gerekçeyle 120 Euro karşılığında 4 bin 778 lira ücret farkı alınması nedeniyle firmaya 54 bin 694 lira idari para cezası verildi ve firma tarafından alınan ücret farkı da misafire iade edildi." dedi. Bakan Ersoy, " Booking.com’un faaliyetlerinin Türkiye’de bakanlığımız tarafından engellendiği iddiası vard.Bu iddia da gerçek dışı.Bakanlık tarafından yapılmış bir engelleme yok.Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği tarafından 2015 yılında açılmış bir dava. Kesinleşmiş bir mahkeme sonucu var.





Diğer Haberler

  1. Amasya'da jandarmanın bitkin halde bulduğu 2 yavru karaca, tedaviye alındı
  2. Görev başında kalp krizinden şehit olan polis memuru, Nazilli'de toprağa verildi
  3. Bitlis'te tüm etkinliklere 4 günlük yasak
  4. Mardin'de 'eylem' yasağı
  5. Gizli tanığın 'kumpas' iddialarıyla ilgili soruşturmada şube müdürü serbest
  6. Avukat Feyza Altun 9 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı
  7. Küçükçekmece'de beton mikserinin çarptığı kadın hayatını kaybetti
  8. Sokakta tartıştığı husumetlisini öldürdü
  9. Kötü koktuğu ihbar edilen evden 4,7 ton çöp çıktı
  10. 'Geleceğe Nefes Projesi', Akdeniz-PA Ödülü'ne layık görüldü

© Copyright 2024

DHA