Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Göktaş: Fon meselesi üzerinden şahsımı ve ailemi hedef alan iddialar iftiradır

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Fon meselesi üzerinden şahsımı ve ailemi hedef alan iddialar, baştan sona yalan ve iftiradır" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)- /Aliekber METE-Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)

Bakan Göktaş, sana medya hesabından hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yaptı. Göktaş, "Fon meselesi üzerinden şahsımı ve ailemi hedef alan iddialar, baştan sona yalan ve iftiradır. Bu iftiraları üretenleri, yayanları ve bunlara alet olanları en güçlü şekilde telin ediyorum. Şahsımın ve aile üyelerimin söz konusu olaylarla hiçbir ilgisi ve bağlantısı yoktur. Hiçbir aile üyemizin söz konusu fonlarda tek bir kuruş dahi işlemi yoktur, kayıtlı hesabı yoktur. Bahsettikleri işlemin sahibi olan şahsın TC’si ***92 ile biterken babamınki ****18 ile bitmektedir. İsim benzerliğini kullanıp şahsımın ve ailemin iftira kampanyalarına bilinçli olarak alet edilmesine asla müsamaha göstermeyeceğim. Bu iftirayı ortaya atanlardan derhal ve gecikmeksizin iddialarını ispatlamalarını bekliyorum. En ufak bir ispatta görevimden istifa edeceğimi peşinen beyan ediyorum. Eğer ispatlayamazlarsa onlardan da işgal ettikleri görevlerden istifalarını bekliyorum" dedi.

'İSPATLAYIN, GÖREVİMİ BIRAKACAĞIM'

Bakan Göktaş, "Hiç kimsenin adımızı yalanlarla kirletmesine, ailemi karalama kampanyalarının hedefi haline getirmesine izin vermeyeceğim. Bu iftiraları ortaya atan ve yayanlar hakkında şahsım ve aile üyelerim adına gerekli tüm hukuki süreçler başlatılacaktır. Her bir sorumlunun hukuk önünde hesap vermesi için sürecin sonuna kadar takipçisi olacağım. Buradan bu iddiaları ortaya atanlara açıkça meydan okuyorum: İddialarınızı somut delillerle ispatlayın, görevimi derhal bırakacağım. Peki, bu iddiaların yalan ve iftira olduğu ortaya çıktığında siz de görevlerinizi bırakacak mısınız? Ben bu sözümün arkasındayım. Bu iftirayı atanlardan aynı duruşu bekliyorum" ifadelerini kullandı. 

'YALAN VE ÇAMUR SİYASETİNDEN BIKTIK'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TBMM’de basın mensuplarına açıklama yaptı. Bakan Göktaş, Yeni Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin, babası Hasan Özdemir’in 830 milyon liralık fon işlemi yaptığına dair iddialarının hatırlatılması üzerine, "İddia demeyelim çünkü bunlar yalan ve iftira. Nitekim de kayıtlıdır. Ne benim ne babamın adına ne de ailemin her bir ferdi adına hiçbir işlem yoktur. Biz bu tür iftira, yalan ve çamur siyasetinden artık bıktık. Bunların kendilerine çeki düzen vermesini bekliyoruz. Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi, yalan ve iftira makinesi değildir. İnsanları isim benzerliği üzerinden yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur. Baktım Bartın kayıtlı bir vatandaşın ismidir, benim babam Konya nüfusuna kayıtlıdır. TC numaralarının son 2 hanesini paylaştım. Keşke muhalefet biraz daha zeki olsaydı ve bunları araştırsaydı. Gerçekten kendilerine yazıklar olsun diyorum ve ben lanetliyorum. Böyle siyaset olmaz, böyle siyaset olmaz, insan ve aileyi yıpratmayı kabul etmiyorum. Kendisini derhal istifaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

'LANETLİYORUM'

Paylaşılan rakam ile ilgili konuşan Göktaş, “Hiçbir işlevi yok. Kesinlikle TC ve isme baksa zaten ben isim numarasından sordum ve bu şekilde ortaya çıktı. Kaydettiği ismin hangi nüfusta olduğuna baksaydı biraz araştırma yapsaydı. İsim benzerliği üzerinden, ‘Özdemir’ soyadında 500 bin insan var. ‘Hasan’ isimli belki 10-20 bin insan var. Bununla beraber babamın ve bizlerin yıpratılmasına kesinlikle fırsat vermeyeceğim. Hukuk önünde hesap soracağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Lanetliyorum, böyle bir siyaset olmaz. Dava açacağım. Kendisi de eğer insansa ne yapacağını bilir, görevini bıraksın” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. DEM Parti İmralı Heyeti, AK Parti heyeti ile görüştü
  2. Adalet Bakanlığı: Bakanlıktan bilgi sızdırıldığı beyanı mesnetsiz bir iftiradır
  3. Temizlik malzemeleri karıştırılınca gaz açığa çıktı; 14 öğrenci hastanelik oldu
  4. Vali Gül: Birinci önceliğimiz mevcut binanın içerisindeki üç kişiye ulaşmak
  5. Parasını düşüren motosikletliye sanal medyadan ulaşıp teslim etti
  6. Bina görevlisinin eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve 14,5 yıl hapis
  7. İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında 95’inci duruşma
  8. Ölümlü kazanın şüphelisi, 10 yıl sonra yakalandı
  9. Kalça dolgusu sonrası ölen Melike'nin ablası: Olaydan 2 gün önce işlem yaptıracağını söylemişti
  10. Maltepe 7 katlı binada çökme; mimar ve şantiye şefi gözaltında

© Copyright 2026

DHA