Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Göktaş, Paris'te OECD Sosyal Politikalar Bakanlar Toplantısı'na katılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek olan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Sosyal Politikalar Bakanlar Toplantısı'na katılacak.

ABONE OL
Ruken KADIOĞLU/ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, OECD Sosyal Politikalar Bakanlar Toplantısı'na katılmak üzere yarın Fransa'nın başkenti Paris'e gidecek. Bakan Göktaş, 14 Şubat'ta Paris'teki OECD Merkezi'nde düzenlenecek olan 'OECD Sosyal Politikalar Bakanlar Toplantısı'na katılacak. Bakanlar düzeyinde ilk kez düzenlenecek toplantı, Portekiz ve İspanya'nın eş başkanlığında, Belçika, Kanada ve İrlanda'nın Başkan Yardımcılığında, 'Sosyal Politika için Yeni Sınırlar: Geleceğe Yatırım Yapmak' temasıyla gerçekleştirilecek. Genel ve ara oturum olmak üzere iki oturumdan oluşacak toplantıya, OECD üyesi ülkelerin bakanları katılacak. İlk olarak toplantının genel oturumunda söz alacak olan Bakan Göktaş, 'Doğurganlık, Uzun Ömürlülük ve Demografik Geçiş: Sosyal Politikanın Rolü' başlıklı bir konuşma yapacak.

TÜRKİYE'NİN 'AİLE YILI'NI ANLATACAK

Bakan Göktaş, konuşmasında Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle 2025'in 'Aile Yılı' ilan edilmesi kapsamında ailenin güçlendirilmesi ve nüfus politikaları konusunda yürütülecek çalışmalara dikkat çekecek, doğum oranlarındaki azalmanın getirdiği risklere ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. Bakan Göktaş, toplantının, 'Sosyal Korumanın Dijitalleşmesi: Hizmet Sunumunda İnovasyon' başlıklı ara oturumunda bir konuşma daha yapacak. Konuşmasında dijitalleşmenin beraberinde getirdiği riskleri değerlendirecek olan Göktaş, gençlerin ve çocukların dijital bağımlılıkla mücadele konusunda Türkiye'de yürütülen çalışmalar ile 16 yaşın altındaki gençlere yönelik sosyal medya düzenlemesine ilişkin de bilgilendirmelerde bulunacak.

TÜRK VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELECEK

Bakan Göktaş ayrıca katılımcı bakanlarla öğle yemeğinde bir araya gelerek, Türkiye'nin sosyal yatırım programlarına ilişkin mevkidaşlarını bilgilendirecek. Bakan Göktaş, OECD Genel Merkezi'nde bazı ülkelerden mevkidaşlarıyla ikili görüşmelerde de bulunacak. Göktaş, Paris ziyareti kapsamında Başkonsolosluk binasında Fransa'daki Türk vatandaşlarıyla da bir araya gelecek. Burada düzenlenecek buluşmada Bakan Göktaş, 'Aile Yılı' kapsamında yürütülecek çalışmalar konusunda gurbetçi vatandaşlara bilgi verecek.

Diğer Haberler

  1. İstanbul'da suç örgütlerine operasyon: 7 gözaltı
  2. Kuzeninin kullandığı TIR'ın altında kalan Muhammed, öldü
  3. Komşularının evini yakan sanığa 4 yıl 2 ay hapis cezası
  4. Nusaybin’de 6'ncı kattan düşen çocuk, ağır yaralandı
  5. Kuşadası'nda sağanak yaşamı olumsuz etkiledi
  6. Adliye önündeki cinayette baba ve avukat oğlu hakkında verilen karar bozulmuştu; reddihakim talebi
  7. Hiç gitmediği 5 ilden 18 trafik cezası geldi
  8. 62 yaşında Türk vatandaşlığına geçti, askere çağrıldı
  9. MKE fabrikasında 5 işçinin öldüğü patlamanın davasında 5 sanığa hapis cezası
  10. Marmaris'te fırtınada 3 gezi teknesi karaya oturdu

© Copyright 2025

DHA