Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Koca'dan 'ilaç' açıklaması: Çözüm için çabamız var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eczanelerde bazı ilaçlara erişimde yaşanan sıkıntıya ilişkin, Çözüm için bir çabamız var. Önümüzdeki 1-2 gün içinde, çözümün ilk adımlarını hep birlikte görmüş olacağız" dedi.

ABONE OL
Besti KARALAR/ANKARA, (DHA)-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM’de 'nöbetçi bakan' uygulaması kapsamında milletvekilleriyle bir araya gelirken, basın mensuplarına açıklama yaptı. Koca, ilaca erişim sıkıntısına ilişkin soru üzerine, ilaç konusunun önemli bir gündemleri olduğunu vurgulayarak, "Çözüm için bir çabamız var. Önümüzdeki 1-2 gün içinde, çözümün ilk adımlarını hep birlikte görmüş olacağız" dedi. Koca, şubatta yapılacak fiyatlandırmanın öne çekilip çekilmeyeceği sorusuna "Ben bir cümle söyledim, o cümlede gizli. Bugün yarın görmüş olacağız" cevabını verdi.

85 YAŞ ÜZERİNE UZAKTAN SAĞLIK HİZMETİ

Bakan Koca, Sağlık Bakanlığı’nın, 85 yaş üzerinde vatandaşlar için başlatılan projeyle ilgili soru üzerine, "Projemiz önemli. Yaş alan çınarlarımıza hastaneye daha az gelmelerini sağlayarak, sağlık hizmeti vermek istiyoruz. Bununla ilgili bir hekim arkadaşımızın, yanında bir hemşire arkadaşımızın, tekniker ve tıbbi sekreterin olduğu bir birim oluşturularak, 250 kişiye bir birimin oluşturulduğu ve ağırlıklı hastanelerimizde bu birimlerin oluşacağı ve uzaktan sağlık hizmeti içinde hekimle yaşlı çınarlarımızın iletişimde olduğu; rapor ve benzeri bir takım uygulamalarda hastaneye gelmeden çözümün getirildiği, yeri geldiğinde kan alma dahil olmak üzere evden bu hizmetin verilebileceği, hastane ortamına gelinmesi gerekiyorsa koordine etme anlamında bu birim sorumlu olacak. Hastaneye gelme durumunda hastanedeki organizasyonu da koordine edip, planlayan bir hizmet şekli olacak" dedi.

Koca, proje için yeni bir istihdama ihtiyaç olup olmadığı sorusu üzerine, "Hekim arkadaşlarımızla ilgili ilave bir istihdam olabilir. Ama sağlık çalışanları boyutuyla zaten 85 bin alım içinde bu hizmet için ihtiyaç olan sağlık çalışanları da alınmış oluyor" ifadelerini kullandı.  

'SORUŞTURMA TİTİZLİKLE DEVAM EDİYOR'

Koca, Tekirdağ'da sahte doktor iddiasıyla ilgili müfettiş incelemesine ilişkin, "Muhtemelen yarın açıklamış olacağız, yarın ilan etmiş olacağız" dedi.

Bakan Koca, 6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı olayında kemik yaşı incelemesiyle ilgili soruşturmada gelişme olup olmadığı sorusu üzerine de, "Bu konuyla ilgili konu anlatılan gibiyse neyi konuşacağız? Ve biz haber alır almaz soruşturmayı başlattık. Soruşturma titizlikle devam ediyor. Neticelenince bunu da açıklamış olacağız" diye konuştu.

ARAMIZA KATILAN 31 bin 183 ARKADAŞIMIZ 'SAĞLIK ORDUMUZA' GÜÇ KATACAK

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ailemize hoş geldiniz. KPSS-2022/11 Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel pozisyonlarına yerleştirme sonuçları açıklandı. Aramıza katılan 31 bin 183 arkadaşımız 'Sağlık Ordumuza' güç katacak" dedi.

Diğer Haberler

  1. Bursa'da kamyon ile minibüs çarpıştı: 2 yaralı
  2. Aydın merkezli 6 ilde vize dolandırıcılığı operasyonu: 12 tutuklama
  3. Malatya'da sağanak; iş yerlerini su bastı, taziye çadırı uçtu
  4. 12 milyon liralık dolandırıcılık operasyonuna 7 tutuklama
  5. Çubuk’ta yasa dışı bahis operasyonu: 8 tutuklama
  6. Adana'da Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli'yi bağlayan kara yolu ulaşıma kapandı
  7. Aydın’da dere taştı; 9 ev tedbir amaçlı tahliye edildi
  8. Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı; 2 yaralı
  9. Manisa’da selde mahsur kalan 11 kişilik aile kurtarıldı
  10. Dorukhan Büyükışık davasında sanık sayısı 13’e yükseldi

© Copyright 2026

DHA