Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konutumuz sizleri bekliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) 'İlk Evim Projesi' kapsamında Düzce'de ev sahibi olanların görüntülerini paylaşarak, "Yeni 500 bin sosyal konutumuz da sizleri bekliyor" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, TOKİ tarafından 250 bin sosyal konutun inşa edileceği İlk Evim Projesi kapsamında Düzce’nin Kirazlı Mahallesi’nde 349 sosyal konutun yapımını tamamlandı. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından, Düzce'de proje kapsamında ev sahibi olanların görüşlerinin yer aldığı videoyu paylaşarak, "Ayşe abla, Hasan ağabey, Hiranur kardeşimiz. TOKİ ile yuva sahibi olan 1 milyon 740 bin vatandaşımızdan sadece birkaçı. Yeni 500 bin sosyal konutumuz da sizleri bekliyor" dedi.

1 MİLYON 740 BİN KONUT İNŞA EDİLDİ

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Türkiye genelinde bugüne kadar TOKİ eliyle 1 milyon 740 bin sosyal konut inşa edildi. 280 bin sosyal konutun inşası devam ediyor. Yıl sonunda ise 500 bin konutluk ‘Yüzyılın Konut Projesi’ hayata geçirilecek. Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut seferberliği olacak proje ile 81 ilde vatandaşlar uygun fiyatlarla ev sahibi olabilme imkanı sağlanacak.



Diğer Haberler

  1. Depremde hasar alan 43 yıllık cami kontrollü şekilde yıkıldı
  2. Aslıhan Sinem Çiçek davasında tanık ifade değiştirdi
  3. Futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı cinayeti; saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı
  4. Yapımcı Erol Köse son yolculuğuna uğurlandı
  5. Bağdat Caddesi'ndeki kazada Berkay'ın ölümüne neden olan sanık ilk duruşmada tahliye edildi
  6. MSB: Araç kazasında yaralanan Uzman Çavuş Selman Akarsel şehit olmuştur
  7. Van'da 3 milyon 660 bin TL'lik gümrük kaçağı eşya ele geçirildi
  8. Resul Emrah Şahan savunma yaptı
  9. Pendik'te otopark tartışmasında 11 yaşındaki kızının yanında silahla vurularak öldürüldü
  10. Arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı dayısını bıçaklayıp öldürdü

© Copyright 2026

DHA