Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Kurum: Marmara hepimizin

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Marmara Denizi Koruma Eylem Planı'yla ilgili paylaşımında "Çalışmalarımıza; 700 bilim insanı katıldı. Yerel yöneticilerimizle istişare ettik. 300 kişilik uzman ekibimizle, 91 noktadan düzenli olarak alınan numunelerle bilimsel testler yaptık. Çevre laboratuvarlarımızda 100 uzmanla biyokimyasal etütler düzenledik" açıklamasında bulundu.

ABONE OL
Ferhat EKİNCİ/ANKARA, (DHA)

Çevre ve Şehirçilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi Koruma Eylem Planıyla ilgili Twitter adresinden açıklama yaptı. Bakan Kurum yaptığı açıklamada "Katılımcı bir anlayışla, tüm aşamalarını şeffaf olarak gerçekleştirdiğimiz Marmara Denizi Koruma Eylem Planımız'ı Marmara Belediyeler Birliğimizle birlikte Bakanlıklarımız,TBMM Çevre Komisyonumuz, Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız,bilim insanlarımızın katkılarıyla hazırladık" dedi.

700 BİLİM İNSANI, 300 KİŞİLİK UZMAN EKİP KATILDI

Bakan Kurum, eylem planını hazırlarken 91 noktadan alınan numulerin incelendiğini belirterek "Çalışmalarımıza; 700 bilim insanı katıldı. Yerel yöneticilerimizle istişare ettik. 300 kişilik uzman ekibimizle, 91 noktadan düzenli olarak alınan numunelerle bilimsel testler yaptık. Çevre laboratuvarlarımızda 100 uzmanla biyokimyasal etütler düzenledik. 20 farklı üniversiteden literatür ve uygulama taraması ile çalışmalarımızın yönünü belirledik. ODTÜ ile ortak çalışmalarımızda farklı pek çok noktadan numuneler aldık. Bilim insanlarımızın gözetiminde 10 noktada yüzey temizliği gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

'MARMARA HEPİMİZİN'

Bakan Kurum, açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

"Marmara'ya kıyısı olan 8 ilimizdeki tüm arıtma ve depolama tesislerinde bilimsel testler yaptık. Uzman dalgıçlarımızla Marmara Denizi'nde kapsamlı incelemeler yaptık. Tüm aşamalarını bilim insanlarımız ve uzman ekiplerle birlikte yürüttüğümüz çalışmalarımızı aynı hassasiyetle sürdüreceğiz. Marmara Denizi'ni eski sağlıklı günlerine kavuşturana dek devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek çalışmaya devam edeceğiz. Marmara Hepimizin."

Diğer Haberler

  1. 23 Nisan, İstanbul Valiliği'nin düzenlediği programla kutlandı
  2. 'Çocukların Dijital Ortamlarda Korunması' programı ortak sonuç bildirgesi
  3. TCG Barbaros, 23 Nisan'da İstanbul’da ziyarete açıldı
  4. Bakan Uraloğlu: Tiyatro Treni, 4 Mayıs'ta Ankara'dan yola çıkacak
  5. TCG Tufan hücum botu, Marmaris'te ziyarete açıldı
  6. Üçüzler, 23 Nisan kutlamalarında ilgi odağı oldu
  7. 2025'te 128 bin çocuk, KDK Çocuk web sitesine giriş yaptı
  8. Çocuklardan CİMER'e binlerce başvuru
  9. MEB'in internet sitesi, çocuklar için yenilendi
  10. 23 Nisan tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor

© Copyright 2026

DHA