Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Kurum, Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura programını sanal medya hesabından paylaştı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Kurum, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yüzyılın Konut Projesi için 16 ilde kura çekiminin tamamlandığını belirterek, "Ev Sahibi Türkiye diyerek bu hafta 7 şehrimizde daha kura heyecanı yaşanacak. Yüzyılın Konut Projesi ile kuraları çektiğimiz illerde konutlarımızın yapımlarına hızla başlayacağız. 1,5 trilyon dolarlık bu projeyle, 300'e yakın sektörümüz canlanacak, istihdamımız artacak; ekonomimiz güçlenecek. 86 milyon vatandaşımız kazanacak" dedi.

BU HAFTA 21 BİN 49 KONUTUN DAHA HAK SAHİBİ BELİRLENECEK

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar 54 bin 307 sosyal konutun hak sahipleri noter huzurunda belirlendi. Kura takvimine göre 12 Ocak Pazartesi günü Gümüşhane’de 940, Bayburt’ta 723, 15 Ocak Perşembe günü Artvin’de 1020, Rize’de 2 bin 42, 17 Ocak Cumartesi günü Erzurum’da 4 bin 905, Malatya’da 9 bin 659, 18 Ocak Pazar günü ise Erzincan’da 1760 konut için kura çekimi yapılacak. Böylece 12-18 Ocak haftasında toplam 21 bin 49 sosyal konutun daha hak sahipleri belirlenecek. 17 Ocak Cumartesi günü Malatya’da gerçekleştirilecek kura törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da katılması bekleniyor.

Diğer Haberler

  1. Ehliyetsiz sürücü ile alkollü sürücü kaza yaptı; 117 bin lira ceza
  2. KGM, 'Ankara Çevre Yolu'nun ücretli hale getirileceği' iddialarının asılsız olduğunu duyurdu
  3. Manavgat Belediyesi'ne yönelik soruşturmada 5 yeni tutuklama
  4. DMM'den 'Elazığ'da bir vatandaşın evinin tebligat yapılmadan yıkılmak istendiği' iddialarına yalanlama
  5. Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, lösemi tedavisi gören çocukları misafir etti
  6. Kayıp gencin arandığı ırmakta bir başka ceset bulundu
  7. Sarıyer'de suç örgütü üyesi tarafından silahlı saldırıya uğradı; 6 şüpheli yakalandı
  8. Tokat'ta toprak kayması ve kaya düşmesi nedeniyle 15 daire tahliye edildi
  9. Üsküdar'da 18 yıl önceki cinayet 'kan örneği' ile çözüldü
  10. Ankara'da sağanak etkili oldu

© Copyright 2026

DHA