Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Uraloğlu: Turistik Doğu Ekspresi seferleri 11 Aralık'ta başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi seferlerinin 11 Aralık'ta, bilet satışlarının 1 Kasım'da başlayacağını duyurdu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, yazılı açıklamasında Turistik Doğu Ekspresi trenlerinin 2023-2024 sezonu seferleri ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Bakan Uraloğlu, "Turistik Doğu Ekspresi trenlerimiz, 2023-2024 sezonunda Ankara'dan 11 Aralık 2023 ve 8 Mart 2024 tarihleri arasında pazartesi, çarşamba, cuma günlerinde ve Kars'tan 13 Aralık 2023 ile 10 Mart 2024 tarihleri arasında çarşamba, cuma ve pazar günlerinde hareket edecek şekilde seferlerine başlayacak" dedi.

Bakanlıktan alınan bilgilere göre; dünyanın en iyi 4 rotasından biri olarak gösterilen, Ankara- Kars hattında sefer yapan Turistik Doğu Ekspresi, yerli yabancı, her yaş grubundan yolculara seyahat imkanı sunuyor. Ekspresin, Kars'ın Ani Harabeleri'nden Çıldır Gölü'ne kadar birçok tarihi ve turistik mekanda istasyonları yer alıyor. Fotoğraf tutkunlarından gezginlere kadar birçok kişinin Turistik Doğu Ekspresi ile yolculuklarını sosyal medyada paylaşması trene talebi arttırıyor. Güzergahta artan yolcu talebini karşılamak üzere sefere konulan Turistik Doğu Ekspresi de sadece Kars'ın değil, güzergahtaki Sivas, Erzurum ve Erzincan'ın keşfedilmesi için fırsatlar sunuyor.

YILBAŞI VE SÖMESTİR İÇİN EK SEFER KONULDU

Yılbaşı ve sömestr dönemleri için Ankara'dan 31 Aralık, 20 Ocak, 27 Ocak tarihlerinde ve Kars'tan 2 Ocak, 22 Ocak, 29 Ocak tarihlerinde ek seferler yapılacak. Ankara- Kars yönünde 42, Kars- Ankara yönünde 42 olmak üzere toplam 84 tren seferi gerçekleştirilecek. Ankara- Kars yönünde Erzincan, Erzurum istasyonlarında, Kars- Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas istasyonlarında gezi amaçlı duruşlar yapılacak.

Turistik Doğu Ekspresi trenleri 8 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşurken; her bir yataklı vagon 10 kompartıman (oda), her bir odada ise 2 yatak bulunuyor. Yataklı oda fiyatları dönemsel olarak değişirken; düşük dönem oda ücreti 6 bin lira, normal dönem oda ücreti 8 bin lira ve yüksek dönem oda ücreti 12 bin 500 lira uygulanacak. Bir odada en fazla 2 kişi seyahat edebiliyor. Buna ilave olarak odalarda 0- 6 yaş arasında en fazla 2 çocuğun seyahati ücretsiz olacak.

66 BİN 258 YOLCU TAŞINDI

Turistik Doğu Ekspresi, Ankara- Kars yönü kalkış saati 15.55, Kars- Ankara kalkış saati 22.20 olarak planlandı. Ankara- Kars yönünde Erzincan'da 164 dakika, Erzurum'da 180 dakikalık duruşla 30 saatlik seyahat, Kars- Ankara yönünde ise İliç ve Divriği'de 180'er dakika, Sivas'ta 230 dakikalık duruşla 34 saat 30 dakikalık seyahat programlandı. Turistik Doğu Ekspresi ile 2019 yılından bugüne kadar toplam 66 bin 258 yolcu taşındı.

Diğer Haberler

  1. Kendisini 'Lübnanlı Murat' olarak tanıttı; turist kadını dolandıran şüphelinin 'Hataylı İsmail' olduğu anlaşıldı
  2. Reklam Kurulu toplantısında 12 milyon 905 bin 818 TL idari para cezası uygulandı
  3. Çanakkale'de 2 otomobil çarpıştı: 5 ölü, 1 yaralı
  4. Kırıkkale'de iki grup arasında silahlı ve bıçaklı kavga: 3 yaralı
  5. Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran’ın Çanakkale’deki villasının bekçisi gözaltına alındı
  6. Adana'da trafik denetimi; 60 sürücüye 495 bin 593 TL ceza
  7. Mezarlıkta park halindeki otomobilde iki gencin cansız bedeni bulundu
  8. Bursa'da park halindeki 3 araca çarpıp kaçan kamyonetin alkollü sürücüsü, yakalandı
  9. Klima montajı yaparken 2'nci kattan düşerek yaralandı
  10. Kendisini ve çocuğunu darbettiğini öne sürdüğü kocasını bıçakla yaraladı

© Copyright 2025

DHA