Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Uraloğlu: Van-Tahran tren seferleri, planlanan şekilde sürüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İran ve İsrail arasında yaşanan gelişmelere karşın, Van-Tahran yolcu treninin seferlerine planlanan şekilde devam ettiğini açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yazılı açıklama ile İran ve İsrail arasında yaşanan gelişmelere karşın Van-Tahran yolcu treninin planlanan şekilde hizmet verdiğini belirtti. Bakan Uraloğlu, Van-Tahran yolcu treninin pazar ve çarşamba günleri Tahran'dan, Van'dan ise pazartesi ve perşembe günleri hareket ettiğini aktardı. Bakan Uraloğlu, İran ve İsrail arasında 13 Haziran'da başlayan süreci yakından takip ettiklerini belirterek, "İsrail-İran savaşının başladığı tarihten bugüne Van-Tahran arasında 15, 16, 18, 19, 22, 23 ve 25 Haziran tarihlerinde planlandığı üzere 7 sefer gerçekleştirildi. Tarifeli 7 seferde toplam 1886 yolcuya hizmet verildi. Bugün, 320 yolculu bir sefer daha Van'dan hareket edecek" dedi.

'EK SEFER PLANLANDI'

Tahran'dan Van'a 27 Haziran'da hareket etmek üzere 320 yolcu kapasiteli bir ek sefer planlandığını açıklayan Bakan Uraloğlu, söz konusu trenin 28 Haziran'da Van'dan yolcularını alarak tekrar Tahran'a hareket edeceğini belirtti.

'BUGÜNE KADAR 10 BİN 975 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ'

Haftada karşılıklı 2 sefer yapan Van-Tahran treninin ilk seferinin Tahran'dan 9 Mart'ta, Van'dan ise 10 Mart'ta gerçekleştirildiğini aktaran Bakan Uraloğlu, "Trenin sefere konulduğu tarihten bugüne kadar toplam 63 sefer gerçekleştirildi. Bugüne kadar 10 bin 975 yolcuya hizmet verildi" açıklamasını yaptı.

Diğer Haberler

  1. Gaz sızıntısından fenalaşan anne ve oğlu hastanelik oldu
  2. Meslektaşının şehit olduğu saldırı davasında konuşan yaralı polis: Saldırganın adını söyledim
  3. İstanbul’dan aldığı tekneyle Ordu’ya dönerken Sakarya’da cesedi bulunan balıkçı, toprağa verildi
  4. Forkliftle kuyumcu soyup eşekle kaçan şüpheli: Yaşadığım maddi sıkıntılar aklıma geldi
  5. Ailesini katledip intihar eden şüpheli ile annesi toprağa verildi
  6. Yazıcıoğlu ailesinin avukatı: Adaletin bizim olayımızda sarsıldığını ve delillerin yok edildiğini gördük
  7. İstanbul Taksiciler Odası Başkanı İsmet Dalcı: Singapur modelini uygulamaya başlayacağız
  8. 'Birini bıçaklamam lazım' diyerek evden çıkıp 16 yaşındaki kız çocuğunu bıçakladı
  9. Halıya sarılı cesedi bulunan Sedef Güler cinayeti davasında sanık: Sedef'in ismini ilk kez mahkemede duydum
  10. Otomobilinde tabancayla vurularak öldürüldü

© Copyright 2026

DHA