Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Yardımcısı Çelik: Kişilere karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranı yüzde 98'e yükseldi

İçişleri Bakan Yardımcısı Ali Çelik, "Suç işlendikten sonra aydınlatma oranları; yüzde 75'lerle başlayan süreçte yüzde 92'lere; kişilere karşı işlenen suçlarda da aydınlatma oranlarının yüzde 98'lere yükseldi" dedi.

ABONE OL
Nisa MİĞAL-Ali Oğulcan ARSLAN/ANKARA, (DHA)-

Ankara'da Polis Akademisi Ali Birinci Kültür Merkezi'nde, Polis Akademisi Başkanlığı 2026-2027 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi. Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Ali Çelik, Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Murat Balcı, Ankara Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, emniyet müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Polis Akademisi Başkanlığı tanıtım filminin gösterimiyle devam etti.

Programda konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Ali Çelik, 2016-2026 yılları arasında mala karşı ve kişilere karşı işlenen suçlarda bir iyileşme olduğunu belirterek, "Son 10 yılda nüfusun 76 milyondan 86 milyona çıktığı süreçte özellikle Emniyet Teşkilatı'nın sorumluluk sahasında ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın sorumluluk sahasında olan yerlerde net bir şekilde iyileşme gözlemlenmektedir. Halkımızı doğrudan etkileyen hırsızlık, evden hırsızlık, iş yerinden hırsızlık, arabadan hırsızlık gibi süreçlerde ciddi anlamda Emniyet Teşkilatımızın ve İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde iyileşmeleri hep birlikte sahada görmekteyiz. Bunun bir paydaş tarafı da suç işlendikten sonra aydınlatma oranları; yüzde 75'lerle başlayan süreçte yüzde 92'lere; kişilere karşı işlenen suçlarda da aydınlatma oranlarının yüzde 98'lere yükseldiğini görüyoruz. Dolayısıyla İçişleri Bakanlığımız, Emniyet Teşkilatımız ve kolluk birimleri açısından polis akademimizin gerçekleştirdiği bu çalışmalar, işin sonuç noktasındaki değerli Emniyet Teşkilatı mensuplarımızın kapasitelerini, karakterlerini ve duruşlarını belirliyor" diye konuştu.

Çelik’in konuşmasının ardından polis bandosu konser verdi.

Diğer Haberler

  1. Özgür Özel, İBB davası öncesi Silivri'de konuştu
  2. İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında İmamoğlu hakim karşısında
  3. Amasra'da fırtına; dalga boyu 2 metreye ulaştı
  4. Perakende ticaret yönetmeliğinde değişiklik
  5. MSB: Beklentimiz, CAATSA yaptırımlarının kaldırılmasıdır
  6. Kağıthane’de sağanağın ardından istinat duvarı çöktü
  7. Meriç Nehri'nde göçmen ailenin botu alabora oldu: 1 çocuk öldü, 2 çocuk kayıp
  8. Sarıyer’de sürüklenen tanker karaya oturdu
  9. Artvin'in 'Sakin Şehir' ünvanlı ilçesi Şavşat'ta sonbahar güzelliği
  10. Türkiye Yüzyılı’nda enerjide tam bağımsızlık hedefimize Tarihî bir değer kazandırmanın gururunu yaşıyoruz

© Copyright 2026

DHA