Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Yerlikaya: 10 ilde 58 mağara ve sığınak imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Kahramanlar-35' operasyonlarında bölücü terör örgütüne (BTÖ) ait 58 mağara, sığınak ve deponun imha edildiğini duyurdu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; Gümüşhane, Hatay, Siirt, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Tunceli, Kahramanmaraş, Mardin ve Batman olmak üzere toplam 10 ilde jandarma özel harekat, komando ve güvenlik korucularından oluşan 139 tim ve 1812 jandarma personelinin katılımı, J-SİHA, Atak helikopterlerinin desteği ile mağara ve sığınaklara yönelik gerçekleştirilen Kahramanlar-35 operasyonlarında 58 barınma alanı imha edildi, çok sayıda anti-tank, roketatar ve lav silahı ile obüs mühimmatı ele geçirildi" dedi.

Teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıktıklarını ve yıkmaya da devam edeceklerini belirten Yerlikaya, operasyona ilişkin şu bilgilere yer verdi:

"Kürtün, Dörtyol, Belen, Payas, Baykan, Şırnak-Merkez, Gabar, Silopi, Çukurca, Dicle, Ovacık, Bestler-Dereler, Silvan, Ergani, Elbistan, Savur, Beytüşşebap ve Gercüş kırsalında düzenlenen operasyonlar kapsamında 15 kilogram patlayıcı madde, 20 kilogram amonyum nitrat, 58 fünye (patlayıcı maddelere yerleştirmek üzere), 10 M-16 piyade tüfeği, 2 AK-47 piyade tüfeği, 2 mavzer tüfeği, 1 adet 105 mm obüs mühimmatı, 1 adet 120 mm top mühimmatı, 1 lav silahı, 15 RPG-7 roketatar mühimmatı, 13 anti-tank mühimmatı, 19 el yapımı patlayıcı), 10 el bombası, 168 pil, 1568 çeşitli cinste ve ebatta mühimmat, 300 metre elektrik kablosu (el yapımı patlayıcı düzeneği hazırlamak üzere), çok sayıda mutfak, sağlık ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı sığınaklar tek tek tespit edilip imha edildi."

Operasyona katılan jandarma ekiplerini tebrik eden Yerlikaya, "Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.



Diğer Haberler

  1. Samsun'da kayıp olarak aranan epilepsi hastasının barajda cansız bedeni bulundu
  2. Bolu’da otomobil dereye uçtu
  3. Aile ve Gençlik Fonu ile 9 milyar 386 milyon lira kredi ödemesi yapıldı
  4. Bursa’da üzerine kaynar su dökülen bebek yaralandı
  5. Edirne’de 14 kaçak göçmen yakalandı
  6. Kağıthane'de annesinin cenazesinde kardeşini öldüren ağabey: Ben hep mermi ağzında gezerim
  7. Kırmızı bülten ve ulusal seviyede aranan 15 suçlu Türkiye'ye getirildi
  8. Trabzonspor'un takım otobüsüne taşlı saldırıya ilişkin 6 gözaltı
  9. Sarıyer’de hakkında 26 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı
  10. Erzurum'da 2 otomobil ve 1 kamyonetin karıştığı kazada 9 kişi yaralandı

© Copyright 2026

DHA