Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Yerlikaya: Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için son tarih 31 Ekim

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için son tarihin 31 Ekim 2025 olduğunu ve bu sürenin uzatılmayacağını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, "Süre uzatılmayacak. Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için son tarih 31 Ekim 2025. Bu tarihten sonra eski tip sürücü belgeleri kullanılamayacak ve eski tip sürücü belgesini yenilemek isteyen vatandaşlarımız, indirimli 'harç değerli kağıt' ve 'hizmet bedelinden' yararlanamayacaktır. Temmuz ayında eski sürücü belgesini değiştirmek için 1 milyon 424 bin 516 başvuru alındı. Günlük ortalama 64 bin 750 eski tip sürücü belgesi değiştirildi" dedi.

'2 MİLYON VATANDAŞIMIZ ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGESİ KULLANIYOR'

Ancak uzatma kararının ardından taleplerin hızla düştüğünü kaydeden Yerlikaya, "Ağustos'da 96 bin 134 başvuru (günlük ortalama 4 bin 577 eski tip sürücü belgesi değiştirildi), eylülde 60 bin 703 başvuru (günlük ortalama 2 bin 890 eski tip sürücü belgesi değiştirildi) yapıldı. Halen 2 milyon 33 bin 472 vatandaşımız eski tip sürücü belgesi kullanıyor. Vatandaşlarımıza sesleniyorum; lütfen nüfus müdürlüklerimizden randevumuzu alalım, eski belgelerimizi yenileyelim" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. İzmir'de kavga ettiği kişinin kulağını ısırarak kopardı
  2. Otomobil fındık bahçesine yuvarlandı: 4 yaralı
  3. Boşanma aşamasındaki eşi ve olaya müdahale eden kişiyi tabancayla vurdu: 2 yaralı
  4. Yasa dışı bahis operasyonunda, hesaplarında 7,1 milyar lira para hareketi tespit edilen 78 şüpheli tutuklandı
  5. 10 gün önce ölümlü trafik kazasından yaralı kurtuldu, iş kazasında öldü
  6. Ankara'da EGO otobüsü üst geçide çarptı: 24 yaralı
  7. Sarıyer'de sürüklenen tanker kurtarıldı
  8. RAMS Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Devran Bülbül'den açıklama
  9. Ekmek fırınında 4 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi; 1 tutuklama
  10. Polis memurunu şehit eden iki kardeşe ağırlaştırlımş müebbet

© Copyright 2026

DHA