Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakanlıktan Nizip OSB’ye atık su deşarjı cezası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Gaziantep’te atık su arıtma tesisi kurmayan ve atık suları arıtmadan deşarj ettiği belirlenen Nizip Organize Sanayi Bölgesi’ne 2 milyon 97 bin 977 TL ceza uygulandı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı merkez teşkilatı ekipleri, Gaziantep’te bulunan Nizip Çayı, Samözü Deresi, Mizar Deresi ve Hancağız Barajı’nda su kirliliğinin önlenmesine yönelik çevre denetimleri gerçekleştirdi.

Bu kapsamda Nizip Çayı’na atık su deşarj eden tesisler ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) atık su arıtma tesislerinin çıkışlarından analiz için numuneler alındı.

Numunelerin analiz süreçleri devam ederken, atık su arıtma tesisi kurma yükümlülüğü bulunmasına rağmen arıtma tesisi kurmayan ve atık sularını arıtmadan deşarj ettiği tespit edilen Nizip Organize Sanayi Bölgesi’ne 2 milyon 97 bin 977 TL idari ceza uygulandı.

Diğer Haberler

  1. Beyoğlu ve Şişli’de ‘Ailem Güvende’ denetimi
  2. Düğünden dönen minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı; 21 yaralı
  3. Alanya'da maçta görevli jandarma ve özel güvenlikler gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurdu
  4. Tekirdağ'da minibüs, TIR'a arkadan çarptı; 1 ölü, 1 yaralı
  5. Küçükçekmece’de alacak kavgası: 1 yaralı
  6. Temizlemek için girdiği su kuyusunda rahatsızlanan kişi ile onu kurtarmak isteyen arkadaşı metan gazından zehirlenerek öldü
  7. Adıyaman’da zincirleme kaza; 3 yaralı
  8. Otomobil, hafif ticari araçla çarpıştı; 1 ölü, 7 yaralı
  9. Antalya’da rüşvet soruşturması; 2 emniyet müdürü ve 1 komiser gözaltına alındı
  10. Gülistan Doku soruşturması kapsamında 7 ilde operasyon: 11 gözaltı kararı

© Copyright 2026

DHA