Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ticaret Bakanlığı'ndan ramazan ayı öncesi 'fahiş fiyat' denetimi

Ticaret Bakanlığı, tüketicinin haksız ve fahiş fiyata karşı korunması amacıyla ramazan ayı öncesi gerçekleştirdiği denetimlerine devam etti. Bakanlık ekipleri, bu kapsamda Ankara'daki marketleri denetledi.

ABONE OL
Nisa MİĞAL-Ali Oğulcan ARSLAN/ANKARA, (DHA)-

Ticaret Bakanlığı, yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla, başta temel gıda ve temel tüketim ürünleri olmak üzere piyasada oluşabilecek fahiş fiyat artışı, stokçuluk, fiyat etiketi mağduriyetlerinin önüne geçmek için denetimlere devam etti. Tarım ve Orman Bakanlığı ile koordineli şekilde yürütülen denetimler, Tarım İl Müdürlükleri ve Ticaret İl Müdürlükleri aracılığıyla ramazan ayı öncesinde ve süresince devam edecek.

Etimesgut ilçesindeki marketlerdeki fiyatlar tek tek kontrol edildi. İncelemeler çerçevesinde uygunsuzluk tespit edilen işletmelere her bir ürün için ayrı idari yaptırım uygulandı. Denetimler ile tüketicinin doğru ve eksiksiz bilgilenmesi sağlanarak, tüketici mağduriyetinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.



Diğer Haberler

  1. Teknede ölen Bahar'ın otopsi raporu çıktı; 1 tutuklama
  2. Yapay zekayla oluşturdukları sahte kimliklerle ehliyet sınavına girdiler
  3. Rekabet Kurumu'ndan Google'a soruşturma
  4. Çorumda 'sazan sarmalı' operasyonu: 21 tutuklama
  5. Eski eşinin birlikte yaşadığı ileri sürülen kişi tarafından bıçaklandı
  6. MSB: Mavi Vatan-2026 Tatbikatı başladı
  7. Kayıp olarak aranan Seda, ailesine mektup bırakmış
  8. Eşi ve oğlunu öldürüp intihara kalkışan sanık: Savunulacak bir şey yapmadım
  9. Kendisini dolandırmakla suçladığı baba- oğulu öldüren sanık: Beni öldürecekler diye korktum
  10. İstanbul’da yüzlerce araçla Gazze konvoyu

© Copyright 2026

DHA