Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Balıkesir 25’inci EMITT Fuarı’nın iz bırakanları arasında yerini aldı

BALIKESİR, Dünya’nın ve Türkiye'nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren EMITT’te, Balıkesir’in potansiyellerini anlatmak amacıyla 4 gün boyunca farklı etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, 25’inci EMITT Fuarında şölen havasında tanıtım faaliyetleri gerçekleştirerek iz bırakan stantlar arasında yerini aldı.

ABONE OL
BALIKESİR, (DHA)

 

45 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan dünyanın en büyük 5 turizm fuarından bir olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT), Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile paydaşları Balıkesir Valiliği, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası tarafından şehrin marka değerleri tanıtıldı. İstanbul TUYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 9-12 Şubat günleri arasında gerçekleştirilen EMITT’te, Balıkesir’in ilçelerinin öne çıkan potansiyelleri, doğal güzellikleri, kültürü, tarihi, eşsiz sahilleri, turizm destinasyonları ve gastronomisini tüm dinamikleriyle anlatan Büyükşehir Belediyesi, fuarın en büyük stantlarından birinde 4 gün boyunca şölen havasında etkinlik ve söyleşiler düzenledi.

ŞEHRİN DİNAMİKLERİ TANITILDI

Balıkesir Pullusu yöresel kıyafeti defilesinden, Sındırgı Yağcıbedir Halısı dokumasına, tahta kaşık yapımından, Balıkesir kahvaltısı tanıtımına, şehrin gastronomisi üzerine ünlü şeflerin söyleşi ve etkinliklerinden, 50 Peynirli Şehir Balıkesir ile Zeytin Ülkesi Balıkesir kitaplarının tanıtımına, Türkiye’nin ilk gastronomi atlası olacak Balıkesir Gastronomi Atlası’nın protokol imzasının gerçekleştirilmesinden, yağlı güreş ve halk oyunları gösterilerine, genç yeteneklerin müzik dinletilerinden coğrafi işaretli ürünlerin tanıtılmasına kadar dolu dolu geçen fuarda Balıkesir, 54 ülkeden 200’ün üzerinde turizm operatörüne tanıtıldı.

İZ BIRAKANLAR ARASINDA YERİNİ ALDI

Balıkesir’i kapsamlı ve etkin bir şekilde anlatmak için her ayrıntının düşünüldüğünü söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Stantlarımızdan, görsel şovları ve son güne kadar devam eden tanıtım faaliyetleriyle fuarın iz bırakanları arasında Balıkesir’imiz yerini aldı. 10 binlerce kişinin ziyaret ettiği Balıkesir standımızda bir çok ünlüyü ve siyasetçiyi de ağırladı” dedi.

Diğer Haberler

  1. İzmir’de suç örgütünü övücü paylaşım yapan 7 şüpheli tutuklandı
  2. Kulağına gizlediği uyuşturucuyla yakalandı
  3. Zuhal Kalaycıoğlu'nun savcılık ifadesi ortaya çıktı
  4. Ankara'da akran zorbalığına 2 tutuklama
  5. İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davası; duruşma 30 Mart'a ertelendi
  6. Otomobilin sitenin demir kapısını kırdığı kaza anı kamerada
  7. YÖK Başkanı Özvar: Tarım ve hayvancılık milli güvenlik meselesi haline geldi
  8. Kaza kurbanı tıp öğrencisi Yaren’in okulunda anı köşesi
  9. Malatya TİGEM'de şap hastalığı; bölge karantinada
  10. TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Adana'da 36 bin 566 dönüm tarım alanı su altında kaldı

© Copyright 2026

DHA